A barackmag tényleg mérgező? És mekkora mennyiség az amitől baja lehet egy embernek?
Biztos rengeteg.
Gondolom nem vagyok egyedül olyan, aki gyerekkorába megszárította a sárgabarack magját, feltörte és megette.
Mi gyerekkorunkban nagyon sokat ettünk.
35L
A barackmagban cián van, hogy ne keljen ki a gyümölcsben.
Ha megszárítod a cián elpárolog(?) és úgy már nem mérgező.
Ha tévedek javítsatok ki.
" barackmagban cián van, hogy ne keljen ki a gyümölcsben.
Ha megszárítod a cián elpárolog(?) és úgy már nem mérgező"
A magokban különböző vegyületek vannak a kikeléshez nincs semmi köze.Sokban van cián az alma magjában is pld.És ahogy írtam korábban van egész édes barack mag meg keserű amiben sokkal több a cián abból életveszélyes sokat enni de mivel kellemetlenűl keserű nem szokják megenni.
Igen cián van benne, de nem párolog el :)
A ciánhoz hozzá lehet szokni, régen a szultánok gyakran nyalogattak ciánt, hogy ne tudják megmérgezni őket.
Mérgezéseket gyerekeknél írtak le legtöbbször, gondolom azért mert ők ették mindíg meg kevésbe elennálók még.
A halálos mennyiséget nemtudom, de 20 felett van jóval. Vagyis rám annyi még nem volt hatással. :)
A barackmag nem mérgező. A TV2 Aktívban volt róla szó, de ha az ember jobban megnézi, akkor rájön, hogy nem a barackmag mérgező, hanem a barackmagból kivont amigdalin tartalmú B17 vitaminkúra. Bár az sem mérgező egyébként, csak a TV2 "szakértője" szerint.
De ha utánaolvasol, rájöhetsz, hogy az amigdalin egy olyan anyag, ami ugyan cianidot tartalmaz, de a szervezetben szinte csak rákos sejteket támad.
"Gugli bácsi és Wiki néni a barátod"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!