Milyen ételek adnak sok energiát? és mikor kell enni?
Nem mindegy, hogy milyen típusú vagy s mit szoktál meg. Én zsírt ennék, fehérjével és zöldséggel, bár reggel momentán nem ennék semmit, mert attól éhes és enervált vagyok, bár ha nem bántom az inzulinszintemet, akkor még OK, de arra sincs szükségem. Talán látható, hogy ez elég egyénfüggő. De én zsírral működöm, nem szénhidráttal. Ha nagyon hosszan edz az ember, akkor szénhidrátos működés esetén pótolni kell közben az energiát, zsírral egyszerűbb, mert rengeteg tartalékunk van.
Normál étrendű embernek tipikusan szénhidrát is kell, némi fehérje és zsír persze nem árt, nem véletlenül esszenciális tápanyagok és jobban is laktatnak, mint a szénhidrát.
Az előző nap mindössze normálisan kell enni. Ne merítsd le a glikogénraktáraidat és töltsd fel őket, erre rájön a reggeli szénhidrát s akkor megtetted, ami tőled telt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!