Hogyan tudnék lassan, de tartósan fogyni?
16 éves lány vagyok, 165cm-es magasságomhoz 68kg társul. 2 évvel ezelőtt 82kg voltam, de egy huzamosabb betegség és a kollégiumi koszt miatt ez a súly idén májusra lement 71-re. Azóta kalóriákat számolgatok és egy kicsit sportolok is mellé, így sikerült mostanra 3 kilót fogynom. A kalkulátor szerint a BMR-em 1500kcal, és sok helyen írják, hogy ez az a keret, amit mindenképpen le kell enni. Csakhogy egyszerűen már nem megy...Eddig napi kb. 1200-1300kcal volt a napi bevitelem (mióta elkezdtem számolgatni májusban). Előtte az étrendem javát a cukros üdítők és édességek tették ki, de így hogy ezeket elhagytam elég kevés lett a bevitt kcal. Miket kellene ennem ahhoz, hogy ne éheztessem magam, de a napi keretet mégis elérjem? Nem akarok beleesni a jojó-effektusba.
Olyan 62 kg lenne a célom. Naponta, vagy kétnaponta 30percet kardiózok és mindennap kb. 45percet kutyát sétáltatok dombos vidéken, bár ez nem tudom mennyire számít.
A tanácsokat előre is köszönöm!
16/L
Számít, hogyne, teljesen OK mozgás ez :) Jó, én néha minden fontos izomcsoportomat megedzeném, az sosem árt, de pusztán a fogyáshoz és alap fittséghez nem feltétlenül muszáj, azt hiszem.
A számaink kissé hasonlók (kivéve az életkort), én azért kevesebb akarok lenni első körben (tömegnövelés előtt), bár nem tudom, mennyire vagy izmos.
Nos, nekem sosem volt ilyen problémám, én mindig hajlamos voltam túl sokat enni, odafigyeléssel, szénhidrátcsökkentéssel is.
Ha kevés a kalória, egyél többet. Ha nem akarod emelni a szénhidrátot s már nem tudod emelni a fehérjét, akkor marad a zsír emelése, az az én nézőpontomból elég könnyűnek tűnik, itt-ott némi zsiradék s máris többszáz kalóriával többet vittél be. Ha a direkt zsír nem jó, léteznek rejtettek is, nassolhatsz egy kis kesut vagy valamit... A tojás is zsírdús és tápanyagdús étel...
De ehetsz több szénhidrátdúsabb zöldséget is, az se rossz... Nem tudom, milyen az étrended, az a helyzet.
Köszönöm a választ!:)
Hát...konkrét étrendem nincs, de azért leirm egy napomat:
Reggeli: Zabpehely tejjel vagy tojásrántotta tejjel, vagy szendvics abonett kenyérből
Ebéd: Ami éppen fő, de kevesebbet eszek belőle mint régen.
Vacsorám nem igazán szokott lenni, mert az ebédünk is viszonylag későn van. Szoktam még enni banánt vagy barackot Napközben. Ha néha megkivánom, akkor eszek egy gombóc fagyit, lehetőleg vizeset. Kb Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!