15L 160 cm magas és 38 kg kórósan sovány vagyok?
Az igazság, hogy mindig is sovány voltam. Most meg mindjárt jön a gimi és félek, hogy kifognak csúfolni a súlyom miatt:( .. Kicsit válogatós vagyok, igaz.. De amennyit tudok azt megeszem, de mégse hízok, és én ugye bár szeretnék hízni :D . Állhat vlmi betegség a háttérben? Érdemes lenni elmenni dokihoz?
Értelmes válaszokat várok. Előre is köszönöm. :)
igen, ez már kóros
anyukád nem akar elvinni orvoshoz?
Szerintem nagyon sovány vagy. Mennyit és miket eszel? Ha teljesen kerülöd a zsírt és a szénhidrátot, nehéz lesz híznod, pedig szükséged lenne rá. A szervezetnek mindenféle tápanyagra szüksége van, ha bizonyos fajtákat következetesen kihagysz, azt megbosszulja a szervezet és erőd sem lesz semmihez, gyorsan elfáradsz. Egyél többször keveset.
Azért nem ártana egy kivizsgálás, a szüleidet nem érdekli a dolog?
A genetika is eléggé benne lehet a dologban (gondolom szüleid is soványak/vékonyak). Ennek ellenére a jelenlegi testsúlyod nagyon alacsony, érdemes orvoshoz fordulnod.
Az is lehet, hogy felszívódási problémád van amit esetleg étrendváltozással könnyen lehet javítani...
Ezek szerint korábban pszichés problémának gondolták inkább? Van alapja? Segített a pszichológus?
Ráadásul elvileg a dietetológus is megfelelő étrendet írt fel. Betartod?
A másik lehetséges problémaforrás, ahogy korábban írtam, az esetleges enyhe mértékű felszívódási probléma (ez okozhat lágy/zsíros székletet, esetleg darabos, ételmaradékos széklet, ami arra utalhat, hogy a bevitt ételt a szervezet nem megfelelően dolgozza fel), akár gyakori hasmenés. Ha ilyen panaszaid vannak, akkor mindenképpen érdemes egy gasztroenterológust felkeresni.
Szia :)
Na, azóta sikerült hiznod? :)
Amúgy a szüleid régebben se voltak vékonyak? ( mondjuk a te korodban )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!