Ez mennyire (nem) nevezhető változatos táplálkozásnak?
testépítek és ehhez heti 4-5 nap, amikor edzés van csak rizst(főzés előtt 250g) és csirkemellet(350g) eszek, reggelire zabpehely +vmi szendvics.
pihenőnapokon viszont minden mást fogyasztok. nem tudom, lehet, hogy ez elég egyoldalú táplálkozás, viszont muszáj bevinni edzésnapokon ezt a mennyiséget, többet meg nem bírok enni
A párom élsportoló, ezért ugyebár kötött diétája van. Nincsen azzal semmi baj, hogy rizst és csirkét eszel (az ő napi adagja 20 dkg rizs, 90 dkg csirke egy nap, de ő két méter magas és 110 kg), viszont próbálj minél több zöldséget enni hozzá (saláta, paradicsom, uborka, párolt/sült zöldség), hogy kicsit változatosabbá tegye. Abból lehet bármennyit.
A reggeli szendvics kicsit szerintem sántít, viszont ehetsz még cottage cheese-t, zsírszegény túrót mondjuk banánnal összetörve, zabpehellyel, fehérjeporral, fahéjjal, vagy csak tojásfehérjéből is csinálhatsz rántottát. Fontos, hogy fehérjében gazdag legyen a reggeli. Ezenkívül, ha unod a csirkét, egyél tonhalat (jó a sósvizes konzerv) vagy ha teheted, frisset.
A pihenőnapokon pedig minden más jöhet, az azért van. :)
Szóval, ha tömegnövelsz, neked nyilván kicsit máshogy kell táplálkoznod, viszont én azt a 350 g csirkét kicsit kevésnek érzem.. De a lényeg, hogy ne parázz rajta, egyél még zöldséget, gyümölcsöt is néha, és teljesen rendben leszel. (Amúgy ajánlom a Sárga kapszula könyvet, de gondolom, ismered.) 21/N
köszi a választ!
igen ismerem :) reggelire régebben mindig ment a tojás, csak már kicsit ráuntam, cottage cheese viszont csak este, lévén hogy lassú felsz. fehérje van benne. csirkét szerencsére nem unom :)
azon amúgy kicsit fennakadtam, hogy a párod napi 200g rizst, 90g csirkét eszik. én 75 kg vagyok (tipikusan az a "tiszta szálka" gyors anyagcserével) de ez nekem is kevés lenne. vagy eszik mellé sok mást is, esetleg épp diétázik?
És mi van a zöldségekkel, gyümölcsökkel? Az arányoknak ennek kéne lenni, ez lenne egészségesnek nevezhető:
ja igen, 90g-nak olvastam, így már más :)
ez a táplálékpiramis az átlagember számára mérvadó szerintem, akinek nincs különösebb célja, csak hogy ne legyen beteg.
nekem és az előtted szóló párjának, valamint még nagyon sokaknak merőben eltérő céljaink vannak (szálkásítás, tömegelés) amihez az ilyen táplálkozás vajmi kevés sajna(gondolok itt a hús és a széhnidrát bevitelre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!