Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mivel van baj ha a fokhagyma...

Mivel van baj ha a fokhagyma és a tej fogyasztása több napos emésztési problémát okoz?

Figyelt kérdés
2010. febr. 27. 00:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Akkor ne fogyaszd.

A problémát nem a fokhagyma és a tej okozza, hanem a tej. A fokhagyma béltisztító, olyanról még nem hallottam, hogy emésztési gondot okozott volna. Hagyd el a tejet, és figyeld, mi lesz.

2010. febr. 27. 00:38
 2/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is inkább a tejjel lehet a gond. Én pl. nem ihatok, mert mindig hasmenésem van tőle. Gyógyszert nem lehet rá iratni.

A fokhagyma meg gyógynövény, szóval nem hiszem, hogy attól lenne bajod...

2010. febr. 27. 00:54
 3/11 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik,hogy ha főttételben,pl. főzelékben van tej akkor nincs tőle bajom,csak ha simán iszok.Van ilyen?Vagy ezt is rosszul tapasztaltam esetleg?
2010. febr. 27. 01:26
 4/11 anonim ***** válasza:
Ezt egy egyszerű kísérlettel eldöntheted. Először hagyd el a folyékony tejet, és egyél tovább tejes ételeket meg fokhagymát. Ha megszűnnek a panaszaid, akkor megvan a megoldás. Szerintem. Az eredménynek pár héten belül világosan kell látszania.
2010. febr. 27. 01:41
 5/11 A kérdező kommentje:
Persze,erre magamtól is rájöttem hogy kisérletezgessek:) Csak mivel totál nem vagyok jártas ebben a témában,így gondoltam gyorsabb ha megkérdezem hogy van-e olyan hogy egyik tejtermékre érzékeny az ember, a másikra nem.Nyers formában érzékeny rá az ember,feldolgozvanem.A gogleban rákerestem a laktózérzékenységre,de nem kaptam mindenre választ,ezért érdeklődök itt is.
2010. febr. 27. 02:05
 6/11 anonim ***** válasza:
A fokhagymát (és a nyers hagymát)én is nehezen emésztem, napokra legyengíti a gyomrom, mondjuk egy ki lilahagyma is. (hányinger, másnap még mindig lehellem, mintha nem tudna vele mit kezdeni a gyomrom). Ja és epeproblémáim voltak régebben. Anyám még mindig szenved az epéjével és ő sem bírja a tejet. Nem szokott keserű lenni a szád? Nézesd meg az epédet, hátha.
2010. febr. 27. 08:26
 7/11 anonim ***** válasza:
A tejben lehet laktóz, mely egyes emberekben tényleg okoz emésztési problémákat (és laktóz a feldolgozott tejtermékekben is megtalálható). DE lehet ételallergiád is a tejre (és fokhagymára és bármilyen más ételre is).
2010. febr. 27. 11:09
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia

A tej a bélflórán nyákot okoz, ettől van hasmenésed, de ettől még nem vagy laktózérzékeny. Csak az idő múlásával (öregedés:)) alakul ki kisebb intolerancia. De attól tejes kajától még nincs bajod. Egyébként az epét bántja, ha nagyon bele akarsz mélyedni. Nekem pont ugyanez a bajom. Fokhagymát bírom enni, bár utána fáj a gyomrom, ezért kenyér közé teszem. A tejet bírnám, de nem kívánom, bár a boltitól hasmenés azért garantált. Tejbegríz, főzelék: nincs bajom tőle. Többször volt már epés görcsöm, hasnyálmirígygyulladással párosítva (nagyon rossz élmény) ezért tapasztaltam ki hogy a tej nekem nem jó. Egyébként nekem a 4mm-es epekövem tud ilyen dolgokat produkálni, de ha az epés, esetleg koleszterines diétának jobban utánanézel ott írja h. nem ajánlott a tej. Spec. nekem a koleszterinem jó, de maga a kő+koleszterinkő:))). Szóval egy hasi UH, labor Neked se árt.

2010. márc. 5. 07:15
 9/11 anonim ***** válasza:
Az epe érzékeny lehet a fokhagymára. A tej fogyasztásával akkor lehet gond, ha tejcukor érzékeny vagy. Ezt ki kell vizsgáltatni és ha kiderül, hogy az vagy akkor kérd ki dietetikus tanácsát.
2010. márc. 5. 12:06
 10/11 anonim válasza:
Rám a tej jo hatással van,ha naponta iszok 1 pohárral.Legalább nem kell hashajto gyogyszert ,vagy hashajto teákat innom.:)
2010. márc. 6. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!