Inzulinrezisztencia, fruktóz?
Mindent fogyaszthatsz.
Max. sosem fog rendbe jönni ez az állapotod, betegséged.
Én ha meg szeretnék gyógyulni, akkor óvatos lennék. Ha nem szeretnék meggyógyulni, akkor nem foglalkozom a táplálkozásommal.
Minden fogyasztható, max idő előtti halált vagy betegséget okoz. De mindenki meghal, ami az egészséges élet (ami csak egy ideiglenes illúzió) ellentéte tehát voltaképp mindegy.
De legalább ha éppen olyan hülyeséggel foglalkozunk mint a táplálkozás és/vagy mondjuk észt is osztunk benne.. Akkor ne maradjunk a dinnye primitív dietetika szintjén, és kicsit csináljunk már úgy mintha tényleg rendelkeznénk egy félig-meddig fölösleges, de mégiscsak meglehetősen komplex és tagadhatatlanul figyelemreméltó.. központi idegrendszerrel, és a szerencsétlen glikémiás index mellett vegyük már figyelembe az élettani hatásokat is, ha már több száz meg ezer ember pocsékolta - és pocsékolja az idejét biokémia kategóriába sorolt hülyeségek vizsgálatával, akkor a primitív ismereteket használjuk fel, jelzem ha feltétlenül ilyen dolgokkal akarunk foglalkozni.
A fruktóz (és valóban x mennyiség fölött, egyéni érzékenységtől függően) GI-től független mechanizmus során befolyásolja az inzulinrezisztenciát. Akár még javíthatja is, bizonyos mennyiségben, legalábbis állítják ezt rengeteg fölösleges szabadidővel rendelkező kutatgatók. De betegek esetén ökölszabály: rontja, tehát egyed, csak akkor a betegség is sanszos, hogy romlani fog. Amivel nincsen baj, el kell felejteni legjobb esetben, ugyanoda jut IR-es is mint az egészségesebb emberek tehát gond egy szál se :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!