Milyen ételeket fogyaszthatok amiktol nem leszek rosszul?
Akkor húsokat, állati zsírokat, kókuszzsírt nyugodtan.
Tejtermékeket ne (savanyított tejtermékekben is marad laktóz). Elvileg tejcukorérzékenyeknek gyártják a tejcukormentes tejtermékeket, én nem ajánlanám.
Fruktóz gyümölcsökben van, de zöldségekben is lehet, utána kellene nézned táblázat szerint mely zöldségeknek van magasabb cukor, ráadásul gyümölcscukor tartalmuk.
Nem azért, mert a zöldségek túl szénhidrátdúsak lennének, de ki tudja mennyit eszel belőlük, s mennyire vagy érzékeny. Az ember egyik fő tápláléka lenne a zöldség, így mondjuk napi 1 kiló zöldséggel már cukor mennyiséget is be lehet vinni.
+ feldolgozott élelmiszerekhez előszeretettel adnak cukrot, feldolgozott élelmiszereket célszerű lenne úgy fogyasztani mint a tejtermékeket. Lehetőleg elkerülni.
Kristálycukor = glükóz:fruktóz 1:1
glülóz-fruktóz szirup/szörp/kukoricaszirup = glükóz:fruktóz még több fruktóz is lehet bennük mint glükóz.
Diabetikus termékek - gyakran fruktózzal készülnek mert az olyan 'EGGÉSSÉÉÉGESS'
Hozzáadott cukrokról más nem jut eszembe.. cukrozott üdítőitalok automatikusan felejtősek, bár nem tudom mennyi cukortól (fru) lennél rosszul. De feldolgozott élelmiszer, eleve nem ajánlott ugye.
Csicsókában inulin van, az fruktóz polimer, de nem tudom.. szerintem azt nem tudjuk megemészteni, az rost.
Gyümölcsökkel óvatosan, ezt írtam, levekkel is.
Egyszerűen nézd meg mit eszel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!