Tényleg ártalmasabb a melegített csapvíz?
A Tv-ben beszélgettek a csapvízben fellelhető káros vegyületekről. Valaki azt mondta, hogy a hideg víz valamivel jobb a főzéshez, mint a melegvizes csapból folyatott víz, mert az különösen káros az egészségre.
Közben hívattak, így (ha volt is) az okfejtést már nem hallhattam.
Szerintetek igaz lehet?
A hideg "frissebb", nem járt a bojlerben, nem melegítették fel a vízműben.
Minőségre annak is meg kell felelnie, de tény, hogy rövidebb utat járt be, azt pedig döntsd el, hogy Neked melyik a jobb/gazdaságosabb, hogy felmelegíted a tűzhelyen vagy a csapból folyatod.
"Vagy pont a melegítés jót tesz a víznek, fene tudja"
Ha nem értesz hozzá minek szólsz bele? Ez vonatkozik a 2. válaszolóra is.
Hány szakember válaszolhat egy-egy kérdésre, aki valóban hozzáért? A tényeket talán a helyi vízmű, a kérdező vízrendszerét átvizsgáló szakember adhatja meg, mert az se mindegy, milyen csöveken keresztül jut az akármilyen hőmérsékletű víz a konyhájába.
Itt gyakorlatilag lényegtelen ki milyen hülyeséget mond, de amikor az egészségügy témakörben az "orvosok" olyan tanácsokat adnak amitől még meg is halhat a kérdező, majd nekik áll feljebb, hogy de én "kardilogus vok, ne ugasál". :D
És 48%-os, ezután kérlek írj már valamit arról, hogy Te mennyire értesz a témához, ha már sikerült leoltanod, érdeklődve várom mi a Te véleményed a kérdésről.
Khmm, előfeltételezésem, hogy inkompetens vagy, szimplán csak jólesett beszólnod valakinek ugyanis semmi rosszat nem írtam, csak arra utaltam, hogy a kérdés valójában eléggé bonyolult és nehezen vizsgálható, komplex. Valamelyest.
De ha számodra nem, akkor kifejtheted az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.
Megjegyzem, én is a desztillált, valódi tiszta víz fogyasztását tartom a leghelyesebbnek, tehát minden beoldódott anyagot, szennyeződést lehetne hanyagolni a vízből, de akár meg is indokolhatnád miért káros vagy éppen miért garantáltan biztonságos a csapvíz - csapból származó meleg víz. ;)
"Megjegyzem, én is a desztillált, valódi tiszta víz fogyasztását tartom a leghelyesebbnek"
Desztillált víz mérgező. Másrészt megindokoltam már csak el kéne olvasni?
Desztvíz. nem mérgező, akik azt gondolják, hogy a viszonylag tiszta víz (! még többszörös desztilláció után sem lesz tiszta a desztvíz!) kémiai, biológiai értelemben hígabb oldószernek számít mint a sima csapvíz vagy ásványvíz, annak először felhívom a figyelmét, hogy nem ért a kémiához és/vagy a biológiához. Ami nem baj önmagában..
Másodszor ajánlom áttanulmányozni, átgondolni mekkora oldott szárazanyagtartalma van a csapvíznek vagy egy átlagos ásványvíznek, és mekkora a desztillált víznek.
Ezek ismeretében beláthatóvá válik, hogy a különbség nem szignifikáns, amit víznek nevezünk az akkora arányban víz, hogy elhanyagolható a benne lévő szennyeződések mennyisége, mármint elhanyagolhatóan kevés. 0 és kevés között változik, ha maguk a szennyeződések nem lennének ártalmasak, akkor a jelenlétük irreleváns lenne. Tehát nincs olyan, hogy ideális mennyiségű szennyeződés, az ideális a 0 lenne, kicsit több pedig nem változtatna semmit. Ha a szennyeződések nem lennének károsak.
A gyakorlatban? A szennyeződések lehetnek ártalmasak, jobb ha nincsenek. Nem vagyunk növények, nem hasznosítunk szervetlen sókat (általában), a vízben sincs értelmes szerepük. Amilyen kis mennyiségben tartalmaznak, nem is lehet szerepük.
A nehézfémes benyögés meg eléggé közhelyes volt.. jah, elvileg kioldódhatnának ilyen anyagok, főleg ha nem megfelelő a csövek anyaga. Ezt mérésekkel lehetne megállapítani. MINT ÍRTAM VOLT.
Nem mérgező, de nagyobb az esélyed a hiánybetegségekre, ha csak azt fogyasztasz és mellette nem táplálkozol elég változatosan.
A sima víznek is van oldott ásványianyag-tartalma, azzal ha csak desztillált vizet iszol felboríthatod a nátrium-háztartásod.
Persze lehet inni, a tea finomabb vele, főzni is jó.
Más emberek pedig a kizárólagos ásványvíz-fogyasztásra esküsznek, a további ásványi anyagokkal felturbózott vízre..
Talán az üzlet mozgatja leginkább a dolgot, vagy vegyél ki a vízből mindent, vagy adj még hozzá mindenfélét, de nehogy a sima csapvizet idd meg...
"A nehézfémes benyögés meg eléggé közhelyes volt."
? Ha egyszer így van...
"Desztvíz. nem mérgező"
De, még mindig mérgező, felborul a test ozmózisháztartása, amitől a testek szétdurrannak.
Vagy nem desztillált vízet iszol vagy kamuzol. Különben 1 hét után halott lennél.
De nem értem, ha nem értesz egy témához akkor miért okoskodsz? Néha jobb csöndben maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!