Tejérzékenységem van?
Figyelt kérdés
Mikor tejet iszok akkor nagyon sokat kell szellentenem, morognak a beleim, hol ezek tünetek mellé pàrosul hasmenés és hànyinger. Tej ivás után tapasztaltam jobban és 1, 2 vagy 3 óra utàn jelentkeznek. 27 éves vagyok 2 éve kezdődött az egész folyamat. Ha nem iszok tejet semmi bajom. Ezen kivül pàr ujjam ekcémàs, amit ha kenek a kenőccsel semmi gond vele.2015. máj. 26. 22:25
1/3 anonim válasza:
A tünetek alapján igen, laktózintoleranciád van. Egyszerű vizsgálattal biztos diagnózist kaphatsz.
2/3 anonim válasza:
Laztóz intoleranciára utal. egyszerű: hagyd el a tejet. Vagy ha nem bírod akkor laktózmentes tej (bár kissé drágább) esetleg laktáz rágótabletta. Ma már sok megoldás van rá. De az ekcéma az tejfehérjére is utalhat. Gasztros dokto seperc alatt megcsinálja a fújó- tesztet. azért én kivizsgáltatnám. :)
3/3 anonim válasza:
Én kihagynám a tejtermékeket (vaj, akár tisztítva és kemény sajt maradhat, ha bírod) és kész, elég tipikus, hogy egy felnőtt nem bírja jól a laktózt, ha nem kifejezetten tejérzékeny, akkor sem. Bár ez sokaknak valamiért nehéz, akkor amit a 2. írt, vannak megoldások...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!