Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tegyek, ha már bekövetkeze...

Minoo kérdése:

Mit tegyek, ha már bekövetkezett a raktározás a szervezetemben? 15L

Figyelt kérdés

Kevesebbet kezdtem el enni az utóbbi hetekben/hónapokban, látszódott a testemen és a súlyomon a változás. Leadtam 2-3 hónap alatt 7 kilót, most 51 vagyok, de nagyon elégedetlen magammal. Elmúlt az étvágyam, napokig nincs székletem, ha van is ritkán és kevés. Bármit eszem, azonnal felpuffadok (nem gáztermelődési probléma, csak látszatra nagyon nő a hasam) és attól tartok elértem ezt a yoyo-effektust, a raktározást. Fogalmam sincs, hogyan tehetnék ellene.

Reggel eszem egy barna kenyérből készült szendvicset (sonka, trapista sajt és vaj), 3-4 órával később egy almát, szebb napjaimon (amikor nincs hányingerem a tükörképemtől) otthonról hozott barna rizst grillezett csirkével, utána pedig már képtelen vagyok enni, annyira undorodom a látványtól. Mit tegyek ez ellen?

Sportolok, minden este hasprés és lábemelés, törzsemelés, hasonlók. Kétnaponta 3 km futás.

Hájasnak érzem magam... Mindenki mondja, hogy nem igaz, de én látom. Ennél voltam vékonyabb. Nem ehetek konkrétan SEMMIT, annyira puffadok... Nem bírok visszaállni a normális étkezéshez, egyszerűen hiába próbálom, nem megy.

15, lány, 164 cm 51,6 kg

2015. máj. 18. 20:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Egyél amennyi jól esik. Ha hozzászokik a szervezeted (na de csak fokozatosan) akkor feldolgozza jó részét a raktározás helyett. Ésszel :D
2015. máj. 18. 20:57
 2/4 A kérdező kommentje:
De nem tudok. Hiába próbálok enni, azonnal felpuffadok és megbánom az egészet. De mégis hogy működne ez? Megszokja a gyomrom az ételt, ha fokozatosan növelem a mennyiséget, egyszer csak abbamarad ez a puffadás és lapos maradok? Mert eddig ez nem vált be. Nagyon nem
2015. máj. 18. 23:09
 3/4 anonim ***** válasza:
53%

A számok alapján lehet némi testképzavarod, bár lötyöghet rajtad némi hájacska itt-ott, azt is láthatod, de abnormális, hogy ennyire durvának.

A puffadás nem OK, én megpróbálnék változtatni az étrendemen. Biztos, hogy bármit eszel, felpuffadsz? Próbáltál már pl. szénhidrátszegény ételt enni? A listádban ilyen nem szerepel, pedig a zsírtól nem félsz, az látható a reggelin, nagyon helyes.

Az nem baj, ha nem állsz vissza a normális étkezéshez, a mai ember normális étkezése sokunknak nem esik jól. Persze enned azért kell, megfelelő minőségű és mennyiségű ételt...

2015. máj. 19. 00:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Na, ezért nem kellene szarul enni. Mert megbetegszik az ember.

Kövess valamilyen táplálkozási protokollt, hátha sikerül helyrehoznod az emésztésedet, bélflórádat. Nem irigylem a helyzetedet igazából.

Ne egyél kenyeret, sajtot, csak tovább rontod a szenny kajákkal az állapotodat.

Nézz utána az AIP, GAPS étrendeknek, paleónak.

2015. máj. 19. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!