Mitől lehet magas a koleszterinszintem?
Általában teljes kiörlésű dolgokat eszem, finnyásságom miatt pedig max a csirkemellt vagy csirkemell sonkát eszem meg (főként halat eszem). Egyetlen 'kihágásom' még a reggeli tejeskávém (2 dl tej, fél deci kávé). Még a vaj is szívbarát margarin...
Heti 3x sportolok 1-2 órákat, fiatal vagyok.
És értetlenül állok azelőtt, hogy miért nő évről évre ez a szint? Mi növelheti meg?
A margarin nem vaj, a koleszterinszintre pedig tudtommal nincs különösebb hatással a táplálkozás egy normál, egészséges embernél (a testünk termeli, mert szüksége van rá), valaminek belül kell elromlania. Én laikusként csak ennyit tudok.
A növekedés rossz jel, pusztán az, hogy magasabb, mint ami a mai trendek alapján jó, nem. Van, akinek magasabb a koleszterinszintje, mint az átlagembernek, akkor is, ha makkegészséges, van egyéni szórás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!