Hogy tudnék hízni?
Szeretnék hízni olyan 10 15 kilót (háj,szír) szeptemberre de nem tudom hogy kéne.Esetleg tudnátok segíteni leginkább saját tapasztalattal írjatok pls amitől gyorsan meghíztatok a válaszokat előre is köszi akár privátban is írhattok aki több tanácsot akar adni vagy végig kísérni a folyamatot :)
előre is köszönöm a NORMÁLIS válaszokat!
Természetesen humán inzulinra, de ha szintetikusat lősz magadnak mint a cukorbetegek, az is úgy hat.
A sejtjeid felveszik a tápanyagokat, fehérjék szintetizálódnak és elraktározható zsír. Ennyi a lényeg.
Akkor és annyit egyél amikor és amennyit akarsz, én honnan tudhatnám te mikor vagy éhes. Csak a beviteled legye kalóriaplusszos. Nyilván vidd be az esszenciális tápanyagokat, és ezen felül tölteléknek egyél annyi zsírt és szénhidrátot, hogy elég energia legyen a hízáshoz.
Izomfejlődést a több fehérje (2-3g /ttkg) segíti.
Én is hasonló cipőben vagyok. Vacsorára ezt szoktam enni ami magas kalóriatartalmú: zabkása (kb.30-40 gr) - teszek bele 2 evőkanál frissen darált lenmagot, 2 evőkanál darált szezámmagot, 1-2 evőkanál mézet, 1 db banánt pépesre nyomkodva. Ez a kaja azért kalóriadús mert egy evőkanálnyi lenmag, ill. szezámmag 90 kalóriát tartalmaz, + a méz, a banán is kalóriadús. Én ezt a kaját tudom neked ajánlani, mert amellett h kalóriában gazdag egészséges is, a lenmag és a szezámmag rengeteg vitamint tartalmaz, csak az a fontos hogy ezeket ne egészben edd hanem őröten, vagy otthon daráld le.
Délután nassolnivalónak tudom ajánlani az olajos magvakat, pl. a földimogyorót.
Próbálj meg naponta 5-6x étkezni, egyél minél többet.
Miért kéne hízáshoz egészségesen enni vagy mozogni?
Narancsbőrös az is aki sportol, belső gyulladások nem a mozgáson múlnak, nem?
Ezt dobta ki elsőnek a google, olvass bele és megtudod, nincs kedvem magyarázkodni. Az, hogy nem kell hozzá mozgás csak elterjedt hiedelem.
Ez egy nagyon szar cikk, fölösleges volt nyomatnod egy google keresést és idelinkelni ezt a valamit. Gondolj bele.
Amúgy egészséges 'hízás' NINCS. Kevésbé káros van. Izomépítés van, bár egy tömegnövelő étrend sem egészséges, már a mennyiségéből adódóan, összetételre lehet azonban tiszta.
De a sok szénhidrát, az inzulinogén anyagok sosem lesznek egészségesek, ha egy sportoló zsírosodik (mozog közben) az sem lesz egészséges.
Meg nem az egészség volt a kérdés, hízáshoz pedig csak zabálni kell. Nyilván teljesülnie kell annak, hogy a szervezet a bevitt tápanyagok egy részét zsírként raktározza, és több zsírt raktározzon mint amennyit felhasznál a saját készletekből a nap folyamán. Ehhez el lehet képzelni egy energia/anyagmérleget persze, a gyakorlatban meg enni kell. Sok inzulinogén vackot, sok kalóriát s ennyi.
Izomépítés is nevezhető hízásnak, ott is sokat kell enni, de ekkor tényleg szerepet kap a mozgás mint stimuláció (az izomzatnak) és az összetétel (az izomsejteknek még mindig aminosavak kellenek, a zsírraktározáshoz nem kell)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!