Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan legyek friss és sovány?

Hogyan legyek friss és sovány?

Figyelt kérdés
Nagyon elhíztam és fáradékony vagyok meg érszűkületem van, mert nagyon szeretem a magyar kajákat (gujás, pőrkőlt, sűlthús, pizza) . Elhatároztam, hogy változtatok az étrendemen. Nem akarok elfáradni és sovány szép akarok lenni, mint modellek. Ők mit esznek ? Mit egyek?
2015. máj. 1. 17:37
 1/6 anonim ***** válasza:
5 éven keresztül minden nap sportolsz egy óràt.
2015. máj. 1. 17:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Gulyás. Bocs, de ha már szereted, írd le jól.

A pizza magyar kaja? :D

Ne akarj sovány lenni, mint a modellek. Egyáltalán ne akarj sovány lenni, az nem jó. Karcsú és ízlésedtől függően finoman vagy erősebben izmos, az néz ki jól. Nem a csontsovány modellek.

A pörkölt és a sült hús szerintem okés (bár a hús minősége azért számít), persze egyél mást is. Pl. tojás, zöldségek, bár ha sok húst eszel, akkor tojás már nem kell. Inkább a kenyeret hagyd el, ha tudod.

2015. máj. 1. 18:57
 3/6 A kérdező kommentje:

Amit énteszek rá, azzal magyar kaja az is :D

Nem szeretem a főzeléket, mert íztelen meg olvastam, ha kifőzöd a zöldséget, akkor nem ér semmit, szóval feleslegesnek tartom. Az egy óra sport nem fog menni. Kezdetnek gondoltam ezt a táplálkozás dolgot.

Amúgy egy orvosi felmérésem tudtam meg, hogy bajom van. Vettem tőlök mágmesmatracot, ami pulzál és több százezer volt és mostmár az étrenden is változtatok, de nem szeretnék állandóan salátákat enni. mit tegyek?

2015. máj. 1. 19:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor ne főzd szét a zöldségeket (én semmi bajt nem látok abban sem, az ásványi anyagok bennük maradnak, de nyilván jobbak nyersen, sokat eszem őket úgy is s még sokféleképp)...

A zöldségek zöme ízletes, bár ez egyénfüggő is, fűszerezni is lehet. De csak felmerült bennem, ha nem eszed, nem eszed.

2015. máj. 1. 20:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Ha szétfőzöd semmi nem marad benne, ennyit tudhatnál ! adott hőmérséklet felett a vitaminok elbomlanak, sajnos főzni sem lenne szabad, csak párólni. Mondjuk ebben benne vagyok azért.
2015. máj. 1. 20:15
 6/6 anonim ***** válasza:

A nagy mennyiségű szénhidrát, az így kiváltott inzulincsúcsok (vagy a tejtermékekkel kiváltott inzulincsúcsok) hosszú távon zsírosodást, és egyéb krónikus egészségügyi problémákat okoz. Romló metabolizmus, keringési betegségek, inzulin érzékenység csökkenése, gyulladások.

A kitárgyalt zöldségeket kellene enni liszt nélkül, húst, belsőségeket, zsírt. Legalábbis ezekre kellene alapozni.

Betegségekben a gluténnak is nagy szerepe van, ha szénhidrát kell akkor inkább gluténmentesen (tegnap rizslisztből sütöttem piskótát: nem diétás, de gluténmentes és ízre, állagra teljesen rendben volt)

Ezt ajánlanám. Na nem a piskótát, hanem hogy kezdd mentesíteni a testedet a glutén terheléstől, próbálj tisztább élelmiszerekre alapozni. És persze ezekből sem kell túlenni magad.

2015. máj. 2. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!