Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Diétától sárga széklet?

Diétától sárga széklet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 28 hetes kismama vagyok, terhessegi diabetest állapítottak meg nálam, egy hete csinálom a 160 grammos ch diétát. Mióta diétázom, rendszeresen világos-sárgás székletem van (de nem hasmenéses). Ez lehet az étrend változásától, vagy valami gond van? Köszönöm a válaszokat előre is :)
2015. ápr. 20. 19:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Alapból a világ olyan, hogy sajnos nem bízhatsz meg akárkiben. Illetve megbízhatsz, de nem én tehetek róla, embereket átvernek, lazán megölnek, történnek rossz dolgok. Újra leírnám, nem én tehetek róla!

Aggódni fölösleges, semmi nem lesz jobb idegbajtól, aggódástól, cserébe a stressz krónikusan magas kortizolszintet okoz, értelmetlen.

Nincs nagy szám. Ha orvos lennék, és arra tanítanának hogyan kell betegen tartani az embereket és egész életükben gyógyszer vásárlásra rávenni őket, attól jobb lennék? Még beiratkozhatok, de mivel foglalkozom a gyógyszerek mellékhatásaival, érdeklődöm a fantasztikus egészségügy és gyógyszeripar után, akár már most is ajánlhatnék gyógyszereket, attól függ ki milyen mellékhatásokat szeretne. Szóval nekem az orvosi csak arra lenne jó, hogy fel is írhatnék gyógyszereket :D

Teljesen rossz útnak tartom, én nem leszek orvos :)

" mivel 25 eve szarul taplalkozom, most hirtelen ez a szitu, marhara nem tenne jot se nekem, se a babanak, ha homlokegyenest maskepp kezdenek mindent enni,"

Ez így nem egészen igaz. Igazából jót tenne, ezt sok 25 + x éven át rosszul táplálkozó ember, mára anyuka, éppen most várandós anyuka stb. példája támasztja alá.

Elfogadom a.. nézetedet, de mint írtam (és ki tudja, lehet nekem van igazam, lehet persze hogy nem) egy rossz, gabonás étrend egy kismamának drasztikusabb, mint áttérni egy tiszta, normális (tényleg jó) táplálkozási szokásra. De.. vélemények és pofonok, ahogyan mondani szoktuk! :)

Annak kicsit nézz utána, ha gondolod, hogy valójában a nyugati étrendet követő anyukák mennyire egészséges babákat hoznak a világra, mennyire egészségesek önmaguk, és mennyire lesz egészséges a gyermekük az első 5-10 évben, illetve később.

Kiábrándító a helyzet, nyilván ebben táplálkozáson kívül sok minden más is közbejátszhat, tehát oké, hogy a tehéntej fogyasztás kicsiknél nagyon durván növeli a cukorbetegség kialakulás kockázatát, de hogy csak anyatejes babák miért lesznek cukorbetegek..

- anyatejen keresztül az anyuka táplálkozása is hatással van a babára

- anyuka táplálkozása a gyakran felborult bélflórán keresztül már hatással van a baba bélflórájára

és akkor jön egy nagy adag védőoltás amik bezúznak az immunrendszerbe, és akkor szomorkodunk meg csodálkozunk (konkrétan így írták nekem, hogy 1 éves gyerek aki semmi műkaját nem eszik, miért cukorbeteg szerintem) hát, olyan szinten levédőoltják már a gyerekeket, hogy engem ez az egész nagyon elbizonytalanít így a gyermekvállalásban is. Szóval nem tudom, legjobb talán nem túlparázni az egészet, de ettől még szerintem.. azért egyél jól.. belátásod szerint.

De én nem bíznék az orvosokban, dietetikusokban. Nem azért mert rossz emberek, hanem mert bizonyos témákban nem tudják mit csinálnak.

De nem kell gúnyolódni, annak hiszel és azt csinálsz amit akarsz, most nem fogok elnézést kérni, mert jót szeretnék a babádnak. Hát ilyen vagyok, mostanában nem verek nőket, sőt még a jólétük is érdekel. Majd.. úgyis megyek külföldre, ott úgy hallottam szeretik a kedves embereket :D

2015. ápr. 21. 21:10
 12/14 anonim ***** válasza:

9.: Sajnos a táplálkozástudomány is egy rohadt útvesztő.

Épp ma olvastam egy cikket, miszerint kutatásokkal bizonyították, hogy a magas zsírbevitel inzulinrezisztenciát és idővel cukorbetegséget okoz. Na, akkor most kinek higgyek? A ketogén hívőknek, vagy a high carb low fat hívőknek? Mert állítólag a szénhidrátot zabáló nyersvegánok közt van a legkevesebb cukorbeteg. Persze ezt is mondhatja bárki, sőt le is írhatja, úgysem tudod meg, hogy igaz-e.

Vannak, akik jó egészségben leélnek egy életet fehér kenyéren és magyar konyhán. Tény, sokan betegek, és biztosan szoros az összefüggés a táplálkozással, de inkább ne terhesen kísérletezzen az ember az anyagcseréjével. Hogy az összeesküvés elméletek mennyire valósak, azt senki sem tudja biztosan, de tény, hogy gyógyíthatatlannak kiáltanak ki betegségeket, amelyek megfelelő táplálkozással gyógyíthatók.

Az sem biztos, hogy ami valakinek működik, az másnak is fog. Tudom, hogy sokan vígan elvannak ketogén diétán, nekem meg hónapokig tartott kiheverni. A gabona és keményítő terén jelenleg hasonló állásponton vagyok, de még csak most jön a puding próbája, úgy két hete hagytam el őket, viszont helyette gyümölcsökkel viszem be a CH-t.

Szóval tudom, hogy a jó szándék vezérelt, de nem biztos, hogy a tanácsod az adott személynek valóban hasznos lenne.

Viszont kedves kérdező, ha vannak egészségügyi gondjaid, akár csak allergia, akkor javaslom, hogy a kicsi születése után olvass utána, és magad próbáld ki az egyes diétákat, hátha megtalálod a neked megfelelőt, ami jobbá teheti az életed. Érdemes a gyerekedet is a lehető legjobb tudásodnak megfelelően táplálni. Sajnos ez nem sok szülőre jellemző, különben nem egy 10m-es sor csoki fogadna, mikor belépsz a boltba.

2015. ápr. 21. 21:30
 13/14 anonim ***** válasza:

Útvesztő hát.

x mennyiségű kálium egészséges, ugyan az a mennyiség káros.. attól függ ki ír róla, milyen vizsgálatokat gyűjt össze. A tudomány egy kamu vallás, némi valóságalappal.

De az a jó, hogy tök mindegy. Csak az életben verhetik át az embert, de lehet úgy dönteni, hogy emiatt nem izgulunk. A halál nem szomorú, a betegségeket mondjuk jó lenne elkerülni az életben. De nem kell semmit sem túlzottan a szívünkre venni, úgyis mindennek vége lesz, fölösleges aggódni.

Akit orvosok és a gyógyszerek betegítenek meg, ugyan úgy nem marad örökké ebben a világban mint aki más miatt beteg vagy makk egészséges :)

Úgyhogy kepp calm :)

2015. ápr. 21. 21:59
 14/14 anonim ***** válasza:
.. and smile :D
2015. ápr. 21. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!