Ha sok vízet iszok akkor elmúlnak a pattanásaim?
Igen, a folyadékbevitel nagyon fontos, ahogy a megfelelő táplálkozás is. 16 éves kor alatt nem biztos, hogy teljesen el fogod tudni mulasztani, de segíteni tudsz rajta, tévhit, hogy nem tehetsz semmit, mert hogy a gonosz hormonok meg stb. Nekem is sikerült anno, pedig pizzaképű voltam, alig volt fehér rész az arcomon.
Bolti krémek, tonikok, arclemosók, stb. semmit nem érnek, maximum rontasz velük az arcod és a pénztárcád helyzetén. Menj el bőrgyógyászhoz, de ne ilyen SZTK-s hülyéhez, hanem rendeshez. Fel fog írni kenőcsöt, esetleg antibiotikumot. Ez legyen az első lépés. Ha végzett veled(javult az arcod valamennyit), akkor jönnek a tanácsaim. Minden reggel és este mosd meg tiszta vízzel az arcod(szappannal SOHA, még ha ilyen csoda kecsketejes szar, akkor se), majd töröld meg alaposan enyhén nedves törölközővel. Ha van rá lehetőséged, ezt csinálhatod napközben is. Esténként kend be az arcod vékonyan teafaolajjal, bioboltban vehetsz. Nekem kb. ez segített a legtöbbet, fertőtlenít.
A kajálás: a tejtermékeket hagyd el teljesen. Kb. ez a legfontosabb tipp. Csökkentsd a gluténtartalmú gabonák fogyasztását is amennyire tudod. Több hús, tojás, több zöldség, gyümöcs, szénhidrátnak rizs, zab, stb ami gluténmentes. A cukrot, műkajákat is minimalizáld.
Autoimmun folyamatoknál, belső gyulladásoknál a folyadékfogyasztás nem faktor.. Bár amúgy tök jó, ha valaki elég vizet iszik.
Lényeg hogy a szervezet gyulladásszintje alacsony legyen, hormonrendszer normálisan működjön.. akkor nem lesznek bőr tünetek sem. Ez étrend kérdése elsődlegesen. Ez hat a bélflórára, bélfal állapotára (diszbiózis, ábsz nem túl szerencsések, sokakat érintenek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!