Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyire baj az, ha valaki...

Mennyire baj az, ha valaki túl gyorsan eszik?

Figyelt kérdés
A barátom valami hihetetlen gyorsan eszik. Pl. egy nagy adag kaját képes 5 perc alatt megenni. Lehet tőle valami baja később?

#étel #betegség #táplálkozás #gyors táplálkozás
2015. ápr. 3. 17:55
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Én is gyors evő vagyok, nekem nem okoz gondot. Állitólag gyomor problémát okozhat, de gondolom aki mindíg is így evett, annak a gyomra hozzá van szokva a megterheléshez. Szerintem ne aggódj.
2015. ápr. 3. 18:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Levegőt nyel hozzá akkor "buborékérzés" keletkezhet a gyomorban,illetve a nem jól megrágott falatok megterhelik a gyomrot,túl sok sav termelésére buzdítja.

Nagyon nagy baja nem lesz tőle,de apróbb emésztési zavarok,bajok jöhetnek.

2015. ápr. 3. 18:08
 3/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat :)
2015. ápr. 3. 18:17
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet. Pl. ha gyorsan eszik, akkor nem rágja meg normálisan a kaját, így a beleknek többet kell dolgozniuk, hogy lebontsák. Nem hinném, hogy hosszútávon ez túl egészséges lenne... Másrészt, ha habzsol, akkor nagyobb esély van rá, hogy félrenyeljen.
2015. ápr. 3. 18:37
 5/5 anonim válasza:
12%
Sajna azt kell mondjam hogy lesz ! 14 vagyok és nagyon gyorsan eszek és TÉNYLEG nagyon sok gyomor sav termelődik bennem van amikor csak fel állok / néha / és érzem a torkomon valamint vidámparkba se tudok felülni sehova mert rögtön kijön valami MÉG ha nem is ettem órák óta... Szerintem azért szólj rá hiszen a gyors evésnek lehetnek következményei viszont a normálnak csak annyi hogy jól laksz :) Ha megmondod neki hogy lassan egyen nem lesz baja viszont ha nem akkor még lehet :)
2015. ápr. 3. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!