Attól függ milyen növényi táplálékokat eszel.
Zöldségektől nem hízol el, búzától hízhatsz. Gyümölcscukorra mindenki más mértékben reagál, van aki nagyobb mennyiségben nem bírja - és ez csak néhány apróság a növényi étrendben amikre előre mi nem tudunk neked válaszolni, jósolni :)
Ez csak egy eszme, nincs rá egyértelmű bizonyíték, hogy a húsmentes étrend ne lehetne 'helyes', egészséges.
Mondom én ezt úgy, hogy minden nap húst eszem mert szeretem és mert kimondott hátrányát nem látom, bár a vágóállatok modern tartásától enyhén kifordul a gyomrom.
De a vegák jó dolgot csinálnak. Ha még arra is figyelnek, hogy megfelelő növényi táplálékokat fogyasszanak (amire a húsevőknek is szükségük lenne ...) akkor az egészségük is rendben lehet.
Egyébként egy vega meg pont azt mondaná, milyen érdekes, hogy aki húst eszik annak az étrendje nem lehet helyes. Meg egészséges se meg.. oldjátok már el ezt az egymás felé mutogató feszültséget, hát valakinek csak igaza van, vagy senkinek sincs? : D
A vegák pont a fogakat hoznák fel arra, hogy nem vagyunk sem húsevők sem mindenevők. Igen, biológia (szerintem leginkább mindenevők vagyunk)
Tényszerűen nincs olyan a húsokban, amit ne lehetne növényekből felvenni vagy saját testünkben előállítani. Állítom ezt húsevőként.
Ugyanakkor nem hiányoznak belőle a növényekben lévő mérgek, és a halállal járó 'szenvedés energiák' olyan fikció, ami valaki számára lehet valóság, de valószínűleg a húsevők (állatok, emberek egyaránt) nem túl érzékenyek rá.
Húsban is csak a rossz tartási körülmények között a húsba kerülő mérgekre vagyunk érzékenyek, kisebb mennyiségű húsfogyasztás mellett, ha az a húsforrás jó minőségű csak az emésztés során keletkeznek melléktermékek, amiket (kisebb mennyiséget ezért írtam) elméletileg probléma nélkül feldolgozzuk és kiválasztjuk (lásd méregtelenítés, máj, vese) :-"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!