Ez étkezésizavar/testképzavar lenne? Vezethet anorexiához?
Figyelt kérdés
Kb. 2 hónapja kezdődött, hogy az egyik hétvégén egyszerűen nem igazán kívántam a kaját, ettem egy kicsit de 2 nap alatt kb. csak 3-szor. Aztán a hétköznapokon sem ettem valami sokat (naponta 2-szer, reggeli+ebéd), ha kicsit többet ettem, akkor még néha (tényleg csak néha) bűntudatom is volt és amikor ezt éreztem, akkor volt, hogy még kevesebbet ettem. Azóta ez így megy és már sokat fogytam. Nem arról van szó, hogy kényszerből nem eszek, hanem mert egyszerűen nem kívánom vagy rosszul érzem magam, ha eszem. 165 cm és 53 kg voltam és már csak 45 kg vagyok. Mostanában eléggé magamba fordultam nagyon sokszor szomorú vagyok és dagadtnak is látom magam ha tükörbe nézek.Nem szeretnék anorexiás/bulimiás lenni és próbálok többet enni, de sokszor egyszerűen nem megy.2015. márc. 24. 21:39
1/2 Miró Kiss Ida válasza:
Ha ez a probléma folytatódik, fordulj endokrinológushoz. Lehet, hogy pajzsmirigy túlműködésed van.
2/2 anonim válasza:
Szerintem nem a pajzsmirigyével van a baj:/
Mamámnak is gond van a pajzsmirigyével és hol hízik,hol fogy,de az étvágya változatlan.
A kérdező nyilván azért fogyott ennyit,mert nem evett.
Szerintem ez pszichés gond lesz,én a helyedben elmennék egy pszichológushoz,mert ez kezdődő anorexia..
165cm-hez az a 45kg nagyon kevés..a kövérnek még a közelében sem vagy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!