Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi tegyek ha étel függő vagyok?

Mi tegyek ha étel függő vagyok?

Figyelt kérdés
Már évek óta próbálkozom diétákkal, edzésekkel. Habár sikerült idáig -15kg-tól még mindig én vagyok a dagadt csaj. A legnagyobb gondom a fogyással az, hogy konkrétan az étel a mindenem. Éjszaka is azon jár az eszem, hogy mit fogok reggelizni és amint befejezem az egyik étkezést egyből a következőn gondolkozom. Akármennyire is próbálom magam rávenni, hogy ne egyek bele semmibe sosem tudom megállni és minden ilyen eszegetés után elkap a sírógörcs és ki a karom hányni az egészet. Már több mint 4 éve küzdök ezzel. Minden egyes napom kínlódás. Szoktam edzeni de úgy érzem így semmi értelme nincs hogy utána visszapótlom a kalóriákat. Egyik nap kipróbáltam, hogy akármikor eszembe jutna az evés helyette inkább mindig iszok vizet. Sikerült kevesebbet ennem viszont 5L vizet ittam meg és ráadásul észrevettem, hogy még a vizet is "megrágom". Szörnyen érzem magam és már nagyon elegem van. Van valami tanácsotok?
2015. márc. 5. 19:28
 1/3 Szintiszoli123 ***** válasza:

HA úgy gondolod, orvosi eset vagy, fordulj orvoshoz.

Ha úgy érzed, lelki probléma okozza, arra nálad hamarabb senki nem fog rájönni, de azért érdemes elindulni ezen a vonalon is: ha megteheted, keress fel egy pszichológust. Ha ilyen probléma áll a háttérben, hiába győzöd le az evészavart, jön majd helyette másik tünet. Az alapproblémára kell rájönnöd és azt kezelni vagy kezeltetni.

Ha csak simán "szénhidrátfüggő vagy", akkor edd magad degeszre rostos zöldséggel meg hússal. A zsírbeviteled maradjon "normál" ha van ilyen, a CH-t pedig kezd el visszavenni, hogy az agyad lejöjjön a drogról. Én ezt csinálnám. Megér egy próbát.

2015. márc. 6. 20:49
 2/3 anonim válasza:
Szerintem is keress fel egy pszichológust, nem muszáj maszekot, a városokban lévő kórházak pszichiátriai osztályán mindenkinek ingyenes. Van, ahol előre be kell jelentezni, van ahol rendelési idő van és bármikor mehetsz. Érdeklődj utána, nincs vesztenivalód
2015. márc. 7. 09:33
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Valószínűleg lelki oka van. Nem vagyok igazán "szénhidrát-függő" mert én mindenfajta étellel ugyanígy vagyok. Ugyanolyan élvezettel eszek meg egy csokit mint egy tál salátát. Csak sajnos arra azért nem tudom magam rávenni hogy csak salátán éljek. Már időpontot is kértem az orvostól. Mégegyszer köszönöm!
2015. márc. 7. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!