Gluténérzékenység miatt kihullott haj képes egy idő után vissza"dúsulni"?
mik voltak a tüneteid, hogy gluténérzékenységre vizsgáltak?
és hogy nézett ki a vizsgálat?vérvétel?
bocsi az OFF-ért, de nekem is nagyon hullik a hajam,már évek óta. és elvileg minden rendben. de gluténra nem hiszem,h vizsgáltak volna.
Ezelőtt is gyanakodtunk erre, hogy gluténérzékeny lehetek, és én karácsonykor lettem nagyon rosszul, amikor minden tünetem felerősödött, egy reggel 40 fokos lázzal ébredtem, és akkor spontán elkezdtem a diétát, nem voltam képes több gluténtartalmú dolgot fogyasztani. 2 hétig diétáztam, mikor észbe kaptunk, hogy nem ártana kivizsgálni, viszont akkor szembesültünk azzal, hogy vizsgálat előtt tilos elkezdeni a diétát, mert téves eredményt kapunk. Azon a ponton én már képtelen voltam visszafordulni, és eldöntöttem, hogy elkezdem a diétát, és ha észlelek változást, akkor bebizonyosodik, hogy az. 5 hét alatt már rengeteg javulást észletem, a tüneteim pedig ezek (voltak):
- krónikus és/vagy görcsös hasmenés, has felpuffadása, hasfájás
- hányinger, hányás (csak minden reggel hányingerrel ébredtem, nem hánytam)
- emésztetlen tömeges, zsírfényű széklet - vagy épp székrekedés
- tejcukor emésztési zavar (másodlagos laktáz hiány – laktózérzékenység), - világ életemben fájt a hasam a tejtől
- fogzománc hibák, a fogak korai romlása, elsősorban a maradandó metszőfogakon, vízszintesen, szimmetrikusan látható zománc hiba, zománc elszíneződés: részben hiánytünet, részben valószínűleg a fogakon zajló autoimmun reakció következménye - már az első két fogam kis koromban kálciumlerakódással nőtt ki; mai napig pedig tízezreket költök a gyorsan romló fogaimra
- kezelhetetlen vashiány, soványság, nem megfelelő súlygyarapodás,
- fáradékonyság, állandó fejfájás, hajhullás, a haj mértéktelen zsírosodása, körmök töredezése: a nyomelem és vitaminok felszívódásának zavara és hiánya miatt
hiányállapotok (fehérje, nyomelemek, vitaminok) kialakulása.
- ekcéma, bőrhámlás (a lábszáramon keratosis pilarisom van, borzalmas)
- sápadtság, levertség, kedvetlenség, alvászavarok
Ezeket úgy, ahogy olvasod, egytől-egyig mind nagyon súlyosan jelen voltak. Viszont a hajhullásnak tulajdonképpen 1000+1 oka lehet még.
huhh, hát nem irigyellek ! :(
de akkor ebből kiindulva én nem vagyok glutén érzékeny.
igen tudom,hogy a haj sok mindentől hullhat. és elég sok irányban vizsgálódtunk is,de mind negatív volt. a hajam viszont hullik hullik :(
Szia!
Szinte ugyanezek a tüneteim voltak, én az erős hajhullás kezdete után 3/4 évvel jutottam el a gasztroenterológiára ahol gyomortükrözés után megállapították a gluténérzékenységem. A kérdésem az lenne, hogy a hajhullással és a rengeteg kihullott hajjal mi lett a szigorú diétád után? Visszanőttek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!