Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Jól, helyesen táplálkozok?

Jól, helyesen táplálkozok?

Figyelt kérdés

Bizonytalan vagyok ebben ,ami az evést illeti.Úgy érzem nagyon sokat eszem ,de nem akarok kevesebbet.A mai napon ezeket ettem:

reggeli sok részletben elosztva :1 körte ,100g alma,1 barack,260g alma,187 kcalóriás müzliszelet (gabona nélküli)

ebéd: 1 tenyér nagyságú főtt krumpli,125g light mozarella sajt,3 ek.apfelmus (83kcal/100g), kb.8 db haribo gumicukor

uzsonna:80g light camambert,300g alma

vacsora: 150g paprika,100g cukkini,200g paradicsom,3 ek.zabpehely ,1 tojás+1 fehérje

Szerintem ez rengeteg volt ,de éhes nem voltam ,amikor ettem...Érdemes lenne felkeresnem szakembert az étkezésem végett?Szerintetek hogyan eszek?Jó/rossz? Miken változtassak? Rendszeresen sportolok heti min.4x ,mert ez az életem része már 6 éves koromtól kezdve.Fontos lenne ,hogy rendbejöjjön ez az evészavaros mizéria ,mert nem tudom mit egyek,mi jó nekem.Gluténérzékeny és húsérzékeny vagyok,tehát csak halat eszem.A zabpehellyel nem tapasztaltam semmi rosszat.Mit tanácsoltok?Köszönöm ,üdvözlet! 16éves/171 cm/54-58kg

2014. júl. 16. 22:05
 1/1 anonim ***** válasza:

Hát ez számomra elképesztően kevésnek tűnik, és az összetétel se igazán acélos szerintem. A reggeliben nagyon sok a gyümölcs, ami a későbbiekben a gyomorsavval okozhat gondokat. Itt jó lenne egy kis hosszú felszívódású szénhidrátot bejuttatni, mert abból semmi nincs ebben a kajában.

Az ebéd ISZONYÚ kevés, a gumicukor viszont felesleges kalória benne, bár érzem, hogy kellhetett neked valami ízes dolog. :)

A vacsora szerintem nagyjából megfelelő.

Fehérjebeviteled ebben az egészben gyakorlatilag nincs. Zéró. Nulla. Miből építed az izmaid? Ha halat eszel, akkor legalább azt fogyassz rendesen, zöldség-gyümölcsből valamennyire a bab és egyéb hüvelyesek tartalmazzák rendesen. Túró, és oké, a sajtban van valamennyi. De azt nagyon kevésnek érzem összességében.

Ahhoz képest a szénhidrát nagyon sok (főként a gyümölcsökben) és a rost is nagyon sok, én ettől olyan cifraf*sást kapnék, hogy még. A vitaminbeviteled valszeg megfelelő.

Zsír megint csak semmi, pedig az is kell a zsírban oldódó vitaminok miatt.

Ajánlom, hogy keress fel egy dietetikust, és úgy menj, hogy néhány napi táplálkozásodat ugyanilyen módon felírtad. Ki fogja tudni veled analizálni a táplálkozásod hibáit, és (ami szerintem értékesebb) nagyon sok javaslatot is fog tudni adni, olyan kajákról, amik nekünk eszünkbe se jutnak. Étrendet is kérhetsz tőle.

2014. júl. 16. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!