Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ma allapitotta meg nalam az...

Ma allapitotta meg nalam az orvos, hogy Basedow koros vagyok. Csak annyit mondott, hogy nem ehetek olyan etelt, ami jodot tartalmaz, pl halat stb. Milyen etelek tartalmaznak meg sok jodot? Mit nem szabad meg ennem?

Figyelt kérdés
2010. febr. 10. 15:39
1 2
 11/14 Kitthu válasza:
Upsz,bocsi,hülyeséget kérdeztem,látom h már irtad h akkor Propycilt ittál,de az is hormoncsökkentö csak a méhlepényen nem megy át a babához,és azt meddig ittad amikor másodszor visszajött? Én is ezt iszom. Azt hiszem lehet h ezt jobb lett volna priviben kérdeznem.
2010. dec. 4. 10:33
 12/14 anonim ***** válasza:

Semmi gond :)

Mielőtt teherbe estem már jók voltak az eredmények, de még szedtem a propycilt. Aztán a 3. hónap környékén elhagyhattam és azóta nincs is semmi gondom. Azt mondta az orvosom, hogy szülés után fellobbanhat, de ez szerencsére nem történt meg.

Annyit azért hozzáteszek, hogy volt endometriózisom és ezért nem sikerült természetes úton teherbe esni csak inszeminációval. Lehet, hogy a sikertelenségbe a pajzsmirigy is besegített.

2010. dec. 7. 22:49
 13/14 anonim ***** válasza:

A betegségem lefolyása:

Kb. 28 éves voltam, mikor elkezdtem rosszul érezni magam. Rosszul tűrtem a meleget, sokat izzadtam, zavart a napfény, magas volt a pulzusszámom (100-120 között). Csináltatta, egy teljes vérképet és a TSH értéke 0,00 és úgy emlékszem a T4 volt még magas.

Elkezdtem szedni a Metothyrint és fél szem Concort a pulzusomra.Kb 6 hónap múlva kezdtek normalizálódni az értékek, 1 év után már minden rendben volt és a gyógyszer elkezdése után 1,5 évvel lassan csökkenthettem az adagot. Ezután eltelt 1 év és újra rosszak voltak az eredmények, de ekkor már Propycilt kaptam és 1 év múlva terhes lettem.

Neked milyen tüneteid vannak?

Én nem fogytam míg beteg voltam, hanem híztam, amire senki nem tudott magyarázatot adni. Feljött rám kb 20 kiló, azóta sem tudok tőle megszabadulni. A szemeim nem lettek dülledtek, viszont a szemhéjam ödémás lett.

Nagyon alattomos ez a betegség sajnos.

2010. dec. 7. 23:05
 14/14 Kitthu válasza:
Ur isten! Totál ugyan ez nálam is!mintha a saját történetem olvasnám,én is hiztam és nekem is 6hó kellett mig helyre jött a Tsh. Irok privit.
2010. dec. 9. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!