Nem kevés. Még az egy liter sem kevés. Én naponta maximum 1-2 decilitert iszom :P és tökéletesen érzem magam. Én mindig azt tartottam, hogy az ember annyit igyon, amennyi jól esik és nem annyit, amennyit a tudósok mondanak :) Nem? :)
2008. aug. 21. 22:05
2/7 anonim válasza:
Elvileg 25 kg-ként kell inni 1 l vizet. Hogy a testednek meglegyen a megfelelő mennyiségű viz.
2008. aug. 22. 01:51
3/7 anonim válasza:
Nem túl sok, de nem is igen kevés.
Egy átlag ember és most értsd magad is bele: igyon min. 1,5-2 l-t. De ebben a melegben inkább többet.
diet
2008. aug. 22. 12:10
4/7 anonim válasza:
baromságokat írtok... akkor a ti logikátok szerint ugyanannyit kell inni egy 120 kilós embernek meg egy 40 kilósnak is? pff...
20 testsúlykilogrammonként kell 1 liter vizet meginni. Ez konkrétan azt jelenti, hogy 60 kilós embernek napi 3 liter víz. 80 kilósnak napi 4 liter stb... Ha nem iszol eleget, veseköved lesz, meg az összes szerved, az agyad is károsodik, NAGYON egészségtelen!
2008. aug. 22. 16:13
5/7 anonim válasza:
Én is azt mondom inkább igyál több tiszta (lehetőleg alacsony ásványi anyagú, azaz nem ásvány vizet) vizet mint kevesebbet. A vesekő elég kellemetlen dolog!!! A napi min. legalább 2 liter, de inkább 3 liter egy fiatal, vagy felnőtt számára. Az is fontos hogy a folyadékfogyasztás hacsak lehet egyenletes legyen a nap folyamán. Reggel ébredés után igyál többet - pl. miután kinyitod a csipád kapásból 5 dl -t - meg fogod szokni és ezzel jót teszel a tested méregtelenítésének. És a nap folyamán se felejts el inni, először figyelni kell rá, majd össztönösen kívánod.
2008. aug. 22. 18:36
6/7 anonim válasza:
én 16vok,50kiló,és 6-7litert iszok, és jolesik
2008. aug. 23. 02:36
7/7 anonim válasza:
"Én naponta maximum 1-2 decilitert iszom :P"
Ne légy erre büszke. Ha így folytatod előbb-utóbb beteg leszel. Vagy már most beteg vagy, csak még nem érzed. Vagy érzed is, de fogalmad sincs, hogy ez a kevés víz miatt van.
1,5 liter az kicsit kevésnek tűnik. Persze ha 40 kilós vagy és hideg van, nem izzadsz, akkor oké. De egy testesebb embernek, pláne ha melegben izzad akkor jóval többet kell inni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!