Rengeteg kólát iszom (napi egy liter). Lehet csontritkulásom? Nem iszom kávét, nem dohányzóm de ímádom a kólát. Mivel tudnám "jóvátenni" és elkerülni a csontritkulást*?
Pedig a kóla kivonja a csontokból is a kalciumot, úgyhogy ha nem hagyod abba a kólát, mindenféle "kúra" hatástalan lesz.
Olyan meg nincs, hogy nem tudsz leszokni.
7. osztályban minden nap napi 2 liter kólát ittam meg, de mellette sportoltam, így nemigen lett bajom. Most 11. osztályos vagyok, de ha hiszed, ha nem, van, hogy hónapokig nem iszom kólát.
Elhatározás kérdése az egész.
én évente max egyszer-kétszer iszom kólát és akkor is csak 1-2dlt.. szerintem ne egyik napról a másikra szoktasd le magad hanem minden nap egyre kevesebbet igyál..a végén márcsak hetente egyszer..
és gondolj bele h nemcsak csontritkulást okozhat hanem a fogaidat is tönkretesti..stb
Kólaivás után közvetlen ne moss fogat *
Bocsi :DDD
Kijavította,nyisd ki a szemed.
A másik meg nem nehéz leszokni,akarat kérdése.
Én is sokáig ittam a kólát,de nekem már a szívem is szúrt miatta.. Leszoktam.Azóta nincs bajom sem.
Egészségtelen,nem ajánlóm..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!