Tényleg igaz az hogy 30 felett meglehet hízni ugyanannyi caloria bevitel mellett mint huszonévesen?
Nem igaz, mert akkor pont az lesz amit leírtam.
20 év alatt X mértékű egészségkárosodást okoz az átgondolatlan, egészségtelen nyugati étrend, 30 év alatt 1,5X egészségkárosodást. Valaki már 10 évesen beteg lesz (hormonzavaros, cukorbeteg, akár rákos) valaki csak 15-20 évesen, valaki 40-50 évesen.. valaki később is egész jól tűri.
De garancia nincs, ha rossz az étkezés, akkor bármikor felborulhat az egyensúly a testünkben, tönkremegy egy endokrin mirigy (hasnyálmirigy, pajzsmirigy.. vagy más) és jönnek a bajok, a LÁTVÁNYOS eü. problémák. Lappangók addig is lehetnek persze.
kérdező, mit eszel huszonévesen?
ugyanis attól függ, hogy elhízol-e.
egy huszonéves test még nagyon fiatal, és sokmindennel megbirkózik.
van egy ismerősöm, aki 24-25 éves, és gyakorlatilag 1 pohár vizet iszik naponta, ezen felül CSAK energiaitalt + a legolcsóbb bolti jeges teát, amiben a legegészségesebb összetevő a cukor, néha egy kis kávét, és nem néha nagyon sok alkoholt.
a pohár vizet is csak azért issza, mert én már könyörögtem neki, hogy valami vizet is igyon.
két éve ismerem, azóta látom, hogy így él, de már azelőtt is így élt a saját bevallása szerint.
gondolod, hogy ezt örökre gond nélkül folytathatja, csak mert eddig, huszonévesen, nem történt baja (és nem hízott el)?
vagy lehet, hogy a szervezete egy idő után nem tud ez ellen a folyamatos mérgezés ellen tovább küzdeni és némelyik szerve felmondja a szolgálatot, pl. a hasnyálmirigy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!