Tényleg igaz az hogy 30 felett meglehet hízni ugyanannyi caloria bevitel mellett mint huszonévesen?
én már jócskán benne vagyok a harmincakban, és annyi kg vagyok, mint 14 évesen. vagyis 1kg-mal több.
odafigyelek magamra, de egyáltalán nem koplalok.
csak nem zabálok hülyeségeket.
sportolok is.
aki harmincasan elhízik, az nem a biológiának, hanem saját magának köszönheti.
Attól függetlenül, hogy természetesen, aki fokozottan odafigyel arra, hogy mit és mennyit eszik, az nyilván nem hízik el, még tény marad, hogy bizonyos kor után, főleg olyan 30-35 éves kor után csökken az energiaszükséglet, lassul az anyagcsere. Igaz, csak néhány %-kal.
Tehát valamivel kevesebb kalóriabevitelre lesz szüksége a szervezetnek.
Lényegében véve ez egy újabb tévhit.
Nem az anyagcsere lassul le 30 - 40 -... éves korra, hanem 30 év alatt több károsító hatás éri a szervezetedet, mint 20 év alatt.
20 év alatt megeszel x. kiló gluténos kenyeret, 30 év alatt 1,5x kilót, ráadásul 1,5-ször annyi időn át teszed ki magad a hízáshoz és betegségekhez vezető étrendnek.
Másfelől, jó étrendet (étkezési szokásokat) követve meg nem híznak el a 30-40-... évesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!