Béta karotin vagy A-vitamint szedjek? Mi a különbség?
Utánaolvastam mindkettőnek és megtudtam hogy a béta-karotin az A-vitamin provitaminja, ami azt jelenti, hogy a szervezet - szükségleteinek megfelelően - maga állítja elő belőle az A-vitamint a májban. Igen ám - de sehol sem írják meg, hogy akkor melyiket fogyasszam? Én béta-karotint azért szoktam szedni, hogy nyáron ne égjek le és télen meg ha párszor szoliba megyek - akkor ne károsodjon annyira a bőr.
Viszont ha béta karotinból A-vitamin lesz a szervezetben, akkor tulajdonképpen mindegy hogy a-vitamint vagy béta-karotint szedek??? Vagy a béta karotinnak más a hatása?
Ez azért fontos, mert tényleg könnyen leégek és a jelenlegi multivitaminomban van A-vitamin de béta karotin nincsen. Tudni szeretném hogy kell-e mellé szedni béta karotint is.
Köszönöm
A béta-kaotint nem lehet túladagolni, maximum jó sárga lesz a bőröd, ha sokat szedsz.
Az A-vitamint ezzel szemben túl lehet adagolni, ami kismamák esetén pl. különösen veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!