Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Fogyni szeretnék, mit egyek? 14/L

Fogyni szeretnék, mit egyek? 14/L

Figyelt kérdés
168 cm, 72 kg és 14 éves vagyok. Mindenképpen le akarok fogyni, a testmozgás rendben van, görkorizok, felüléseket csinálok, guggolok stb. De fogalmam sincs mit egyek, mit és mikor... Kérlek olyan ételeket írjatok amit nem drága és akármelyik boltban beszerezhető. A válaszokat pontosom!

2015. jan. 12. 23:38
 1/2 anonim ***** válasza:
Reggelizz gyümölcssalátákat, és ebédre, vacsira zöldségsalit, bár én vega vagyok, de ha te nem, akkor egyél halat (nagyon egészséges, táplál, de szinte alig hízlal), meg csirkemellet. Ha szoktál csokit enni, egyél kevesebbet /napi pár kocka max/ és kerüld a felesleges és túl kalóriadús ételeket. Úgy tudom, hogy este nyolctól másnap tizenkettőig tisztul a szervezet, így ilyenkor a legjobb csak gyümiket enni, utána jöhetnek a "rendes" ételek. Ha ezt betartod, simán lemennek a kilók, bár én azt mondom, hogy ezt hosszútávon tartani kell, mert ha lefogysz, de utána ismét visszaállsz a helytelen étkezésre, újra ott leszel, ahol elkezdted :)
2015. jan. 13. 00:04
 2/2 anonim ***** válasza:

Én vegyes táplálkozást ajánlanék (nem szeretném ütköztetni a vega és a vegyes étrendet, mindegyik egy út)

A vegyes étrend hibáiról és az elhízásról írnék röviden, hosszabban lehet olvasni róla.. sok helyen, hasznos cikkek pl.

[link]

[link]

Röviden: a sok szénhidrátfogyasztás magas inzulinszintet okoz, az inzulin éppen az a hormon ami a hízás folyamatát irányítja (pozitív irányba), a glukagon negatív irányba (így az a fogyást segíti). A kettő nem mehet egyszerre, a nyugati étrend pedig szénhidrát alapú, tehát (kórosan) magas inzulin elválasztással jár. Megkaptuk az elhízás fő okát és jó pár betegségét, például az inzulin rezisztenciáét (a kóros inzulinszint ellen védekezik a szervezet).

Másik ok a tejtermékek fogyasztása, a tejnek hizlalnia kell, mert növekednie kell az újszülött emlősöknek. Nagyobb korban már nem kell gyorsan növekedni vagy hízni, ráadásul autoimmun betegségeket, gyulladásokat okoz emberi szervezetben a tehén teje.

Maradék ok autoimmun gyulladásos betegségek miatti elhízás, például pajzsmirigy megbetegedése. Ez is összefüggésben van a táplálkozással, gyakorlatilag csak a nyugati mintát követő táplálkozás mellett alakul ki ilyen betegség.

Tehát eltérően a szokástól és a téves hivatalos ajánlásoktól, sok zöldséget kellene enni, nyugodtan lehet fedezni a kalória bevitelt még zsírokkal is (kókuszzsír vagy állati zsírok) és nem kell félni a husikától, de nem csak szín húst ajánlott enni, másféle aminosav összetétele van az állati belsőségeknek, tojás sárgájának. Ezek is fogyaszthatók fogyáskor, finomak és elsősorban: táplálóak is, alacsony inzulinszint emelő hatás mellett.

Lényeg a minőség, jó minőségűek pedig csak a friss zöldségek, tiszta (adalékmentes) húsfélék illetve az olajos magvak. Ezek sem tartalmazzák a régebbi vitamin és ásványi anyag tartalmat, így vitamin kiegészítésre bárkinek szüksége lehet.

A gabona termékek viszont tipikusan tápanyagszegények, rossz minőségű vagy mérgező fehérjéket tartalmaznak, emésztést gátló anyagokat, így csak hízásra (és megbetegedésre) jók. Háború esetén persze a túlélést jelenthetik.. de nem az egészséget.

Erre figyelj szerintem a mozgás mellett, és akkor rendben leszel!

2015. jan. 13. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!