Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Élesztő nélküli, pékségben...

Élesztő nélküli, pékségben kapható péksütemény?

Figyelt kérdés

Helo,

[link]

egy jut eszembe az a rétes, azonban itt azt írja, hogy még a rétes is tartalmaz élesztőt. Én úgy gondoltam, hogy félkész rétes alapból készül, amiben nincs élesztő. Kenyeret találtam, de kíváncsi vagyok van-e péksüti... Köszi.

2015. jan. 4. 19:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát, lehet csinálni élesztő nélkül tésztát, hiszen az élesztő csak gázt termel a tésztába, hogy lazább szerkezetű legyen. Ezt el lehet érni sütőporral is.

Csakkőőő... ott van a tömény búzaliszt, hatszoros genetikai állománnyal rendelkező búzanövény magjának őrleménye. Egy szörnyszülött, szerencsétlen növény, brutális mennyiségű glutént termel, tele alfa gliadinnal, amúgy is tele keményítővel. És akkor az élesztő a kérdés? :)))))

2015. jan. 4. 20:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Rendben köszi, hála istennek édesanyám még a palacsintát is teljes kiörlésű lisztből csinálja, szóval kezd ránevelni erre a "búza liszt egészségtelen" dologra, látom nincs egyedül... :D Köszi!
2015. jan. 5. 19:59
 3/5 anonim ***** válasza:
A teljes kiőrlésű liszt.. is búza.
2015. jan. 5. 23:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem mondod? :D Csak egészségesebb.
2015. jan. 6. 14:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Mert?

A héján van a penész és ott van az antinutritív anyagok egy része. A héjban lévő rostok NEM vízoldékony rostok tehát kamu, hogy hozzájárul az egészséges rostbevitelhez, nem lassítja érdemben a sok szénhidrát felszívódását, a teljes kiőrlésű lisztek is nagy ch terhelést okoznak.

Ugyan úgy van benne glutén, 6x-os genetikai állományú búza ugyan úgy.. azon túl, hogy "egészségesebb", miért is lenne egészségesebb? Vagy akár csak egy csöppet is kevésbé rossz?

2015. jan. 6. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!