Élesztő nélküli, pékségben kapható péksütemény?
Helo,
egy jut eszembe az a rétes, azonban itt azt írja, hogy még a rétes is tartalmaz élesztőt. Én úgy gondoltam, hogy félkész rétes alapból készül, amiben nincs élesztő. Kenyeret találtam, de kíváncsi vagyok van-e péksüti... Köszi.





Hát, lehet csinálni élesztő nélkül tésztát, hiszen az élesztő csak gázt termel a tésztába, hogy lazább szerkezetű legyen. Ezt el lehet érni sütőporral is.
Csakkőőő... ott van a tömény búzaliszt, hatszoros genetikai állománnyal rendelkező búzanövény magjának őrleménye. Egy szörnyszülött, szerencsétlen növény, brutális mennyiségű glutént termel, tele alfa gliadinnal, amúgy is tele keményítővel. És akkor az élesztő a kérdés? :)))))










Mert?
A héján van a penész és ott van az antinutritív anyagok egy része. A héjban lévő rostok NEM vízoldékony rostok tehát kamu, hogy hozzájárul az egészséges rostbevitelhez, nem lassítja érdemben a sok szénhidrát felszívódását, a teljes kiőrlésű lisztek is nagy ch terhelést okoznak.
Ugyan úgy van benne glutén, 6x-os genetikai állományú búza ugyan úgy.. azon túl, hogy "egészségesebb", miért is lenne egészségesebb? Vagy akár csak egy csöppet is kevésbé rossz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!