Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A gluténmentes étrend gyógyítj...

A gluténmentes étrend gyógyítja a Reumatoid arthitist?

Figyelt kérdés
Egy könyvben olvastam,hogy létezik rejtett gluténérzékenység.Ez sok autoimmunbetegség forrása lehet.Példát ír arra,hogy egy hölgy meggyógyult (gyógyszer nélkül is tünetmentes lett) a Reumatoid arthitisből,miután elhagyta a glutén -,és tejes ételeket.Nem tudok liszt-és tejérzékenységemről,de küzdök ezzel (R.A.)betegséggelAz orvosom életem végéig gyógyszerszedésre "ítélt'.Egyre többet olvasni a táplálkozási problémák és a betegségek összefüggéséről.Lehet alapja ennek a gyógymódnak,vagy esetleg egy gluténmentes élelmiszereket gyártó cég szponzorálta a szerzőt?Nagyon drágák ezek az élelmiszerek!
2010. febr. 3. 09:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerinted ha volna ilyen terápia az orvos nem tudna róla?Tele vannak az újságok ilyen csodás gyógyulásokkal az orvosok mégse tudnak róla.Milyen az hogy rejtett betegség?
2010. febr. 3. 09:55
 2/11 anonim ***** válasza:
Öt éve vagyok lisztérzékeny. Figyelj ezt ki kellene vérből vizsgálni, hogy valóban lisztérzékeny vagy e? Mert ha nem akkor sok olyan élelmiszertől vonnád meg magad, ami nagyon fontos a táplálkozásban. Például, ha csak úgy magadtól elkezdesz diétázni és nem eszel búzafélékből gyártott élelmiszereket, annak súlyos vitaminhiány lehet a következménye. Ugyanis a gabonafélék B vitamin tartalmuk hiánya más betegségekhez is hozzásegíthet. Én is mindig pótolom vitaminokkal, és ásványi anyagokkal, amit a betegségem által nem kerül be a szervezetembe. Elsőként ezt kellene kiderítened. Igen a lisztérzékeny diéta nagyon drága betegség, egy kisebb kenyér 7-800 forint de 1000 forintba is kerül. Nem beszélve a tészták, zsemlemorzsák, stb. az is bizony nem olcsó mulatság. Minek sanyargatnád magad, ha nem vagy lisztérzékeny. A reumatikus problémák a szervezet túlzott méreganyag felhalmozódásából is eredhet. Igyál zsúrló, és csalán teát. Egy hónapig igyad, aztán meg egy hónap szünet. Biztosan segít. Csak arra vigyáz a gyógyszered bevétele után csak két órával fogyaszd. A könyv nem haszonszerzésből jött létre, a lisztérzékenység egy nagyon komoly állapot, amit ha nem tart be az ember idegrendszeri károsodás, és bélrák lehet a következménye.
2010. febr. 3. 09:57
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A paleolit táplálkozás c. könyvről van szó,amiben a lisztérzékenység csak az egyik fejezet.Egy másik fejezet a tejérzékenységről szól,a sok közül.Kutatási eredményekre hivatkozik a szerző.Azt írja,hogy a rejtett (nem diagnosztizált) lisztérzékenység nem okoz közvetlen tüneteket,de hosszútávon roncsolja a bélbolyhokat,ami az immunrendszerrel összefüggésben,autoimmunbetegségek forrása lehet.A könyv lényegében arról szól,hogy a civilizáció (kőkori)előtti embernek nem voltak civilizációs betegségei(cukorbetegség,elhízás,magas vérnyomás,stb.)Példákat ír arra,hogy akik visszatértek az eredeti (földművelés előtti)táplálkozáshoz,meggyógyultak különböző betegségekből.Gondoltam,kezdetnek a glutén és tejmentes diétát próbálom,hogy meggyógyuljak ebből a betegségből,de azt hiszem,megpróbálom kideríteni,hogy valóban lisztérzékeny vagyok-e?
2010. febr. 3. 10:28
 4/11 A kérdező kommentje:
Még azt szerettem volna hozzáfűzni,hogy az orvosom a gyógyszeren kivűl soha nem adott táplálkozási tanácsot.Még gyógyteát sem ajánlott.Olvastam az omega3 zsírsav gyulladásgátló hatásáról,azt sem ő ajánlotta.Nem tudom,mennyire naprakészek az orvosok a kutatási eredményekkel kapcsolatban?
2010. febr. 3. 10:34
 5/11 anonim ***** válasza:

[link]

a lisztérzékenységet otthon is le tudod tesztelni, csak venned kell egy tesztet ..

2010. febr. 3. 10:52
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Sajnos,most az ajánlott honlapról nem lehet rendelni,de utána nézek a Herbaházban a tesztnek!
2010. febr. 3. 10:59
 7/11 anonim ***** válasza:

Félreértetted a dolgokat. "hosszútávon roncsolja a bélbolyhokat,ami az immunrendszerrel összefüggésben,autoimmunbetegségek forrása lehet.". így van, de ebből két dolgot autómatikusan feltételezni kéne, ami nincs leírva, de egyébként triviális: az első, hogy ettől a szinttől kezdve a betegség nem rejtett, hanem tüneteket okoz, amiből aztán az következik, hogy jelentősen károsodott bélbolyhok esetén az ember nem csak reumatoid a.-al számolhat. Ettől persze még letesztelheted magad, de nem valósznű, hogy glutnérzékeny lennél, így a gluténmentes étrend se segít.

A gyógyteákkal kapcsolatban, feltétlenül erre szakosodott üzletben vedd, ne interneten, mert nem lehet szabadon kombinálni a gyógyszerekkel, ezt viszont a boltban elmondják, hogy mit hogy.

2010. febr. 3. 11:31
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Tehát a legfontosabb lépés:kideríteni,hogy lisztérzékeny vagyok-e? Feleslegesen nem akarom sem sanyargatni-,sem felesleges költségekbe verni magamat.Már csak az a kérdés,hogy a bioboltban kapható gyorsteszt 100%-osan megbízható-e vagy pedig laborbeutalót kellene szereznem valahogy?
2010. febr. 3. 13:28
 9/11 anonim ***** válasza:
Én a lisztérzékeny! Gyógyszertárban is van lisztérzékeny gyorsteszt.A teákat csak herbáriában vedd meg, az a biztos! Jó egészséget neked.
2010. febr. 3. 13:58
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ma láttam a DM-ben,3800 Ft.-ért. 100 %-ban megbízható,mint a labor? Éhgyomorra ajánlatos elvégezni,vagy direkt jó ha előtte gluténtartalmú ételt eszem?
2010. febr. 3. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!