A gluténmentes étrend gyógyítja a Reumatoid arthitist?
Szerinted ha volna ilyen terápia az orvos nem tudna róla?Tele vannak az újságok ilyen csodás gyógyulásokkal az orvosok mégse tudnak róla.Milyen az hogy rejtett betegség?
2010. febr. 3. 09:55
Öt éve vagyok lisztérzékeny. Figyelj ezt ki kellene vérből vizsgálni, hogy valóban lisztérzékeny vagy e? Mert ha nem akkor sok olyan élelmiszertől vonnád meg magad, ami nagyon fontos a táplálkozásban. Például, ha csak úgy magadtól elkezdesz diétázni és nem eszel búzafélékből gyártott élelmiszereket, annak súlyos vitaminhiány lehet a következménye. Ugyanis a gabonafélék B vitamin tartalmuk hiánya más betegségekhez is hozzásegíthet. Én is mindig pótolom vitaminokkal, és ásványi anyagokkal, amit a betegségem által nem kerül be a szervezetembe. Elsőként ezt kellene kiderítened. Igen a lisztérzékeny diéta nagyon drága betegség, egy kisebb kenyér 7-800 forint de 1000 forintba is kerül. Nem beszélve a tészták, zsemlemorzsák, stb. az is bizony nem olcsó mulatság. Minek sanyargatnád magad, ha nem vagy lisztérzékeny. A reumatikus problémák a szervezet túlzott méreganyag felhalmozódásából is eredhet. Igyál zsúrló, és csalán teát. Egy hónapig igyad, aztán meg egy hónap szünet. Biztosan segít. Csak arra vigyáz a gyógyszered bevétele után csak két órával fogyaszd. A könyv nem haszonszerzésből jött létre, a lisztérzékenység egy nagyon komoly állapot, amit ha nem tart be az ember idegrendszeri károsodás, és bélrák lehet a következménye.
2010. febr. 3. 09:57
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A paleolit táplálkozás c. könyvről van szó,amiben a lisztérzékenység csak az egyik fejezet.Egy másik fejezet a tejérzékenységről szól,a sok közül.Kutatási eredményekre hivatkozik a szerző.Azt írja,hogy a rejtett (nem diagnosztizált) lisztérzékenység nem okoz közvetlen tüneteket,de hosszútávon roncsolja a bélbolyhokat,ami az immunrendszerrel összefüggésben,autoimmunbetegségek forrása lehet.A könyv lényegében arról szól,hogy a civilizáció (kőkori)előtti embernek nem voltak civilizációs betegségei(cukorbetegség,elhízás,magas vérnyomás,stb.)Példákat ír arra,hogy akik visszatértek az eredeti (földművelés előtti)táplálkozáshoz,meggyógyultak különböző betegségekből.Gondoltam,kezdetnek a glutén és tejmentes diétát próbálom,hogy meggyógyuljak ebből a betegségből,de azt hiszem,megpróbálom kideríteni,hogy valóban lisztérzékeny vagyok-e?
4/11 A kérdező kommentje:
Még azt szerettem volna hozzáfűzni,hogy az orvosom a gyógyszeren kivűl soha nem adott táplálkozási tanácsot.Még gyógyteát sem ajánlott.Olvastam az omega3 zsírsav gyulladásgátló hatásáról,azt sem ő ajánlotta.Nem tudom,mennyire naprakészek az orvosok a kutatási eredményekkel kapcsolatban?
[link]
a lisztérzékenységet otthon is le tudod tesztelni, csak venned kell egy tesztet ..
2010. febr. 3. 10:52
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Sajnos,most az ajánlott honlapról nem lehet rendelni,de utána nézek a Herbaházban a tesztnek!
Félreértetted a dolgokat. "hosszútávon roncsolja a bélbolyhokat,ami az immunrendszerrel összefüggésben,autoimmunbetegségek forrása lehet.". így van, de ebből két dolgot autómatikusan feltételezni kéne, ami nincs leírva, de egyébként triviális: az első, hogy ettől a szinttől kezdve a betegség nem rejtett, hanem tüneteket okoz, amiből aztán az következik, hogy jelentősen károsodott bélbolyhok esetén az ember nem csak reumatoid a.-al számolhat. Ettől persze még letesztelheted magad, de nem valósznű, hogy glutnérzékeny lennél, így a gluténmentes étrend se segít.
A gyógyteákkal kapcsolatban, feltétlenül erre szakosodott üzletben vedd, ne interneten, mert nem lehet szabadon kombinálni a gyógyszerekkel, ezt viszont a boltban elmondják, hogy mit hogy.
2010. febr. 3. 11:31
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Tehát a legfontosabb lépés:kideríteni,hogy lisztérzékeny vagyok-e? Feleslegesen nem akarom sem sanyargatni-,sem felesleges költségekbe verni magamat.Már csak az a kérdés,hogy a bioboltban kapható gyorsteszt 100%-osan megbízható-e vagy pedig laborbeutalót kellene szereznem valahogy?
Én a lisztérzékeny! Gyógyszertárban is van lisztérzékeny gyorsteszt.A teákat csak herbáriában vedd meg, az a biztos! Jó egészséget neked.
2010. febr. 3. 13:58
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ma láttam a DM-ben,3800 Ft.-ért. 100 %-ban megbízható,mint a labor? Éhgyomorra ajánlatos elvégezni,vagy direkt jó ha előtte gluténtartalmú ételt eszem?
Kapcsolódó kérdések: