Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan pótoljam a C-vitamin...

Hogyan pótoljam a C-vitamin étrendkiegészítő nélkül?

Figyelt kérdés
Szóval mindenben olyan kevés van és folyton megfelleő szinten tartani a c-vitamin szintet sem könnyű, pláne ha hő hatására lebomlik. Arra gondoltam, hogy pl megeszek x óránként pár csipkebogyót, de most abból is csak a szárítottat találok. Mit tudnék tenni?
2014. dec. 1. 15:36
 1/8 anonim ***** válasza:
És semmiképpen sem szeretnél tablettás C-vitamint szedni?
2014. dec. 1. 15:39
 2/8 anonim ***** válasza:
Egyél savanyú káposztát, kivit, mandarint, narancsot, csipkebogyót áztasd be, zöldségek, gyümölcsök is tartalmaznak c vitamint és a homoktövis is kiváló c vitamin forrás.
2014. dec. 1. 15:46
 3/8 A kérdező kommentje:
Homoktövist hol tudnék venni? És milyet? Szárított stb? :(
2014. dec. 1. 21:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Csipkebogyó, goji bogyó, narancs, citrom (pl. vízbe facsarva), pritaminpaprika rántotta/szendvics mellé.
2014. dec. 1. 22:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Homoktövis termékeket bio boltban kapsz.
2014. dec. 2. 08:28
 6/8 anonim válasza:

mi a baj a c-vitamin porral? olcsó is (2000/kg környékén van a gyógyszerkönyvi minőség). Úgy kéne használni, mint a sót :)

Amúgy meg próbálj mindent nyersen enni (marhahús, sok leveles zöldség, gyümölcsök)

2014. dec. 2. 15:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem túlaggódod. A felesleg úgyis kiválasztódik, azt meg nem tudod, miben mennyi van, a testedben mennyi van és mennyire van szükség.

Egyél naponta többször a felsoroltakból, de nem kell egész nap narancsot szopogatni, semmi értelme.

2014. dec. 10. 22:24
 8/8 anonim ***** válasza:

egészségmániás vagy öcsi :)

vegyél inkább 100% os NaCl -ot patikából, pl. az Azúr vegyszer kereskedelmi Kft Pesten. máshól nem kapsz tisztát, ez többet ér mint a C-vitamin, amit amúgy se tudsz eleget bevinni, mégha felzabálod az egész zöldségespiacot akkorse xD vagy németbe keresgélj, vagy szlovákiába, én onnan szereztem be csak ott ku**a drága a 100 grammos por formába. Am nem kell kekeckedni, ha belegondolsz a földek túlvannak használva, hamarabb kinő a zöldség, gyümölcs mint ezelőtt, mit gondolsz van-e még abba a talajba valami ásványanag amit fel-e tudna szívni az a szerencsétlen "ződ", mégha lenne is, kiégne a gyökere olyan gyorsan kéne, mielőtt leszedik :D

2014. dec. 11. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!