Nem szedek túl sok étrendkiegészítőt, illetve vitamint? VitaKing termékekről van szó.
Összegyűjtöttem miből mennyit szedek naponta 14 évesen. Kondizás óta kezdtem el ezeket szedni.
Vitaking termékek:
MEGA1, CalMag, Supreme C-500 Complex, Omega-3 Fish Oil, Iron All.
Kalcium: 200mg
Magnézium: 175mg
D-vitamin: 1200NE
A vitamin: 5000NE
C vitamin: 1317mg
D3 vitamin: 400NE
E vitamin: 30NE
B1 vitamin: 26,5mg
B2 vitamin: 28mg
B3 vitamin: 50,5mg
B6 vitamin: 25mg
Halolaj: 1200mg ebből: EPA:216mg,DMA:144mg,Omega3:408mg
Folsav: 411mg
Vitamin B12: 50mg
PABA: 50mg
Inozitol: 15mg
Kolin: 15mg
Biotin: 50mg
Pantonénsav: 50mg
Vas: 48mg
Foszfor: 23mg
Jód: 150mcg
Cink: 15mg
Szelén: 25mcg
Réz: 2000mcg
Mangán: 5mg
Króm: 100mcg
Molibdén: 15mcg
A napi ajánlott mennyiséget (RDA) a gyógyszergyárak közvetve kreálták, a Tisztiorvosi Szolgálattal és egyéb szervezetekkel karöltve. Semmi köze nincs a valósághoz.
A gyógyszergyárak célja, hogy minél több legyen a beteg ember, mert ha egészségesek vagyunk, akkor nem fogy a gyógyszer. A fegyverek után a gyógyszeripar a legjövedelmezőbb iparág, dollármilliárdok származnak belőle.
Azért határoztak meg nevetségesen alacsony ajánlott mennyiséget a vitaminokból, mert ha mindenki szedne a szükségletének megfelelő mennyiségű vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot, akkor nem lenne szükségünk gyógyszerre, és ők csődbe mennének.
Bátran szedjed a vitaminokat.
És mindig a tényekre, a számokra alapozva formáljál véleményt, mert azok a vitaminok mellett szólnak. :)
Szerintem a kalciumot nem kéne külön pótolni. A-vitamin helyett talán jobb a béta-karotin. A D-vitamin adagot télen akár emelheted is. E-vitamint ne csak alfa-tokoferol formájában szedj (hanem vegyesen).
Csak ennyi a megjegyzésem. De tudom, hogy multivitaminban nehéz olyat találni, ami mindig minden szempontnak megfelel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!