Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mivel lehet ízesíteni a...

Mivel lehet ízesíteni a joghurtot ami egészséges?

Figyelt kérdés
azt olvastam hogy a bolti ízesített joghurtok nem is egészségesek, mert tele vannak sűrítőkkel, cukorral meg színezékkel. Szóval gondoltam veszek natúr joghurtot és azt ízesítem. De ha csak gyümölcsöt teszek bele úgy nem ízlik, nem elég édes. Az édesítő a jobb vagy a cukor? És milyen variációkat tudtok? Én eddig csináltam almás-fahájasat, szedreset, kókuszosat, kakaóporosat és volt hogy lekvárt tettem bele. Ha ezeket teszem bele az jobb mint a bolti még ha egy pici cukor/édesítő/méz is megy bele, vagy akkor ugyan olyan?
2010. jan. 27. 16:17
 1/9 anonim ***** válasza:
az igazi mézre miért nem gondoltál??? sztem alap... egyből olyan édes lesz minta bolti,csak egészséges.. gyümölcsökkkel tényleg sz*r.
2010. jan. 27. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
-k
2010. jan. 27. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Kevés zabpelyhet,mazsolát,aszalt gyümölcs kockázva,pucolt szotyi,friss gyümölcs kockára vágva,mogyoró,mandula,szölö szemek...

Ugyanezek tejbe is jók.

Nem ugyan olyan mint a bolti hanem jobb.

2010. jan. 27. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Fagyasztott málnát felengedni és pépesíteni,hozzákeverni.
2010. jan. 27. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Küvül hibás, de belül ép mandarint szoktam venni, nagyon rákattantam az idén :)

Leturmixoltam egy alkalommal, " natúr " is nagyon édes. Ezt keverd el a joghurttal. Cukor nekem nem kell hozzákeverni.

A joghurtot is én csinálom, házitejből. Néha nem marad a következő oltóanyagnak, így szoktam venni naturt. Kicsit kb 40 egynéhány Ft - ért, ez 2 alkalomra 720 ml üveg joghurthoz.

Sőt tejfölt is csináltam így, de ezt most először.

Joghurtot kb 1 éve rendszeresen.

2010. febr. 18. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! Pontosan hogy csinálod utolsó a joghurtot ill. a tejfölt? Én valami olyat olvastam egyszer, hogy tejbe felforralt majd lehűtött tejbe kell tenni élőflórás joghurtot, de aztán mit kell csinálni vele? És a tejfölt hogy csinálod? köszi előre is!
2010. febr. 18. 22:05
 7/9 anonim ***** válasza:

naggyából úgy ahog leírtad.

Le írom az elejétőt.. ne ijedj meg a boci vásárlás kihagyom :-)

Van egy edényem amit az első perctől tej forralás, tejbegríz - puding főzésére van kinevezve. semmi mást nem tárolok abba.

Mivel a házitej zsírosabb mint a bolti, így mindig egy picit Hideg vízzel kiöblítem. Beleöntöm a tejet. Így kevésbé kozmál le.

A flakonba szinte mindig marad tej, mert annyira zsíros.. állitólag 4,2 % zsíros.

Azt max 1 dl vízzel jól kiöblítem a flakont. Felforralom.

Elég zsíros marad így is, 2 X horgászom a föléát le.

Mikor kezd hülni figyelem és megnézem néhányszor.

Amivel lefölözöm azt a kanalat belemártom újból.

És a csuklómon ahol a pulzust is kitapintani lehet, kipróbálom mennyire hült le. 1 csepp...

Kellemes hőmérsékletűnek érzem akkorra már a kimosott csavaros üvegbe töltöm jó 3/4 ig nem tele kell a hely az oltóanyagnak. Ilyenkor kerül bele a nator joghurt. 175 ml felét szoktam betenni.

Felkeverem, és a konyhába hagyom. mostanába becsomagolom egy konyharuhába, hogy tovább maradjon langyos. jó fél nap alatt megszilárdul ( t legalábbis eddig még )

És mehet a hűtöbe.

Natur is finom, én szertem.

A tejföl és a kefír is így készült..

Ezt is lehet a habarást igénylő ételbe tenni.

Isteni finom lett azzal a turmixxal amit az előzőbe mehemlítettem..

2010. febr. 19. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! És bolti tejjel ezt nem lehet csinálni?
2010. febr. 19. 16:25
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom.

Szerintem nem lesz olyan telt. nem tudok jobb kifejezést rá.

Tegnap este felforraltam a tejet. Most hagytam az üvegbe joghurtot, többet, mint amennyit szoktam. És a megfelelő hőre vissza hült ráöntöttem.

Reggelre jó is volt. Tettem a hűtőbe.

Kaptam a piacon mandarint 100 ft volt kilója. Nagyon édes volt, és kívül folos, inkább picit rászáradni akart a héja. Egy jó adagot megtisztítás után, turmixoltam. De az a gyanúm max 1-24 órát lehet a hűtőbe. Nem is baj, mert legalább sok rost kerül a gyomromba...

2010. febr. 20. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!