Mivel lehet ízesíteni a joghurtot ami egészséges?
Kevés zabpelyhet,mazsolát,aszalt gyümölcs kockázva,pucolt szotyi,friss gyümölcs kockára vágva,mogyoró,mandula,szölö szemek...
Ugyanezek tejbe is jók.
Nem ugyan olyan mint a bolti hanem jobb.
Küvül hibás, de belül ép mandarint szoktam venni, nagyon rákattantam az idén :)
Leturmixoltam egy alkalommal, " natúr " is nagyon édes. Ezt keverd el a joghurttal. Cukor nekem nem kell hozzákeverni.
A joghurtot is én csinálom, házitejből. Néha nem marad a következő oltóanyagnak, így szoktam venni naturt. Kicsit kb 40 egynéhány Ft - ért, ez 2 alkalomra 720 ml üveg joghurthoz.
Sőt tejfölt is csináltam így, de ezt most először.
Joghurtot kb 1 éve rendszeresen.
naggyából úgy ahog leírtad.
Le írom az elejétőt.. ne ijedj meg a boci vásárlás kihagyom :-)
Van egy edényem amit az első perctől tej forralás, tejbegríz - puding főzésére van kinevezve. semmi mást nem tárolok abba.
Mivel a házitej zsírosabb mint a bolti, így mindig egy picit Hideg vízzel kiöblítem. Beleöntöm a tejet. Így kevésbé kozmál le.
A flakonba szinte mindig marad tej, mert annyira zsíros.. állitólag 4,2 % zsíros.
Azt max 1 dl vízzel jól kiöblítem a flakont. Felforralom.
Elég zsíros marad így is, 2 X horgászom a föléát le.
Mikor kezd hülni figyelem és megnézem néhányszor.
Amivel lefölözöm azt a kanalat belemártom újból.
És a csuklómon ahol a pulzust is kitapintani lehet, kipróbálom mennyire hült le. 1 csepp...
Kellemes hőmérsékletűnek érzem akkorra már a kimosott csavaros üvegbe töltöm jó 3/4 ig nem tele kell a hely az oltóanyagnak. Ilyenkor kerül bele a nator joghurt. 175 ml felét szoktam betenni.
Felkeverem, és a konyhába hagyom. mostanába becsomagolom egy konyharuhába, hogy tovább maradjon langyos. jó fél nap alatt megszilárdul ( t legalábbis eddig még )
És mehet a hűtöbe.
Natur is finom, én szertem.
A tejföl és a kefír is így készült..
Ezt is lehet a habarást igénylő ételbe tenni.
Isteni finom lett azzal a turmixxal amit az előzőbe mehemlítettem..
Nem tudom.
Szerintem nem lesz olyan telt. nem tudok jobb kifejezést rá.
Tegnap este felforraltam a tejet. Most hagytam az üvegbe joghurtot, többet, mint amennyit szoktam. És a megfelelő hőre vissza hült ráöntöttem.
Reggelre jó is volt. Tettem a hűtőbe.
Kaptam a piacon mandarint 100 ft volt kilója. Nagyon édes volt, és kívül folos, inkább picit rászáradni akart a héja. Egy jó adagot megtisztítás után, turmixoltam. De az a gyanúm max 1-24 órát lehet a hűtőbe. Nem is baj, mert legalább sok rost kerül a gyomromba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!