Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A sok víz ivás árt a szívnek?

A sok víz ivás árt a szívnek?

Figyelt kérdés
Mostanábban több folyadékot iszok és többektől hallotam hogy ez ártalmas.
2010. jan. 26. 22:51
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Ezt a hülyeséget hol halottad??!! Annyi vizet igyál amennyi belédfér. Mossa a veséket,nem lesz veseköved, beépül a sejtekbe stb. a víznek csak pozitív hatásai vannak!
2010. jan. 26. 22:56
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

Tudod mi árt???Az,ha azt írod hogy iszok.Úúúúúrr isten!!!IszoM!!!"ik"-es ige!!!!

amugy nem árt

2010. jan. 26. 22:59
 3/8 anonim válasza:
72%

Úgy tudom, hogy ha sok a folyadékbevitel, akkor hígabb a vér, de ez nem kártékony a szívre nézve. Csak akkor baj, ha véralvadási gondjaid vannak.

[link]

Itt meg azt írják, h kevesebb oxigént tud szállítani így a vér, viszont az gyorsabban áramlik, szóval akkor rajzold fel az erővektorait és számold ki az eredőjét:P

Szimpla logika útján talán az lehet rossz a szívnek, h így gyorsabban kell áramoltatni, de hát nem vagyok szaki, szóval nálam okosabbakra hallgass! Amúgy eddig úgy tudtam, j a sok folyadék, csak most elgondolkodva a kérdéseden, erre jutottam.

2010. jan. 26. 23:07
 4/8 anonim ***** válasza:
51%
Ez hülyeség már bocs...,akiktől hallottad azok is elmebetegek!!
2010. jan. 26. 23:43
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
Igen, árthat. Kissé lazán hülyeségezték itt le felettem. Igyál napi2-3 liter folyadékot viszonylag egyenletesen elosztva, az nagyon egészséges, és nem árt a szívnek. Ha egy ültő helyedben iszol meg két-három litert, az már lehet probléma, hiszen a víz a vérkeringésbe kerül, és ilyenkor hirtelen megnő a pumpálandó vér mennyisége, mert a kiválasztás nem bírja követni a tempót. Tehát igen, az extrém vízivás árthat a szívnek, de az ajánlott napi pár literes folyadékbevitel nem.
2010. jan. 26. 23:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Magyarul tehát igyál bátran, csak adj időt a szervezetednek, hogy kivizelje vagy kiizzadja, ne csinálj az 5 liter véredből 8 litert.
2010. jan. 26. 23:51
 7/8 anonim ***** válasza:
74%
Az is hülye aki együltő helyében megiszik 2-3 liter vizet...:S Azok biztos megisszák akik ilyeneket állitanak.
2010. jan. 26. 23:51
 8/8 anonim ***** válasza:
47%
az első hülyeségeket beszél. egyáltalán ne igyál annyit amennyi belédfér, és azsem igaz h csak pozitív hatásai vannak. a vesékre nincsen ugyanis jó hatással, ha a szükségesnél 2-3szor tüöbb vizet iszol. és nem mindnekinek napi 2-3 liter a vízigénye, ez is hülyeség, h mindenhol ezt hangoztatják h mindnekinek 2-3 litert kell meginni.
2010. jan. 27. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!