Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha sok vizet iszunk egyszerre...

Ha sok vizet iszunk egyszerre az tényleg árt a szivnek?

Figyelt kérdés
hallottam valahol .. ez igaz???
2011. márc. 17. 17:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

bocs az offért de erre én is kíváncsi vagyok

nagyon sok vizet szoktam inni

2011. márc. 17. 17:21
 2/13 anonim ***** válasza:
45%
nem tudom hol hallottad ezt a butaságot. a víznek csak is jó hatása van, az veszi el legjobban a szomjad, tisztítja a veséd, beleépül a sejtekbe. nyugodtan igyál vizet az csak jó lehet!
2011. márc. 17. 17:21
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha nagyon sokat iszol egyszerre, az tényleg megölhet.
2011. márc. 17. 17:23
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
am egy nap nem ajánlott 2-3 liternél többet inni, mert azt mondják sűrűbb lesz a véred. de a szívednek cseppet sem árt.
2011. márc. 17. 17:23
 5/13 anonim ***** válasza:
49%
az előző előtti válaszolónak részben igaza van. de csak akkor ölhet meg ha az 5 liter véredhez képest benyomsz vagy 8 liter vizet és túlsűríted magad...
2011. márc. 17. 17:24
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem sűrűbb, hanem hígabb lesz a vére. És ez leterheli a szívet is.
2011. márc. 17. 17:25
 7/13 anonim ***** válasza:

Egy napon keresztül szépen eloszlatva nagy mennyiségű folyadék (kb max 4L, de ez folyadékveszteségtől is függ) sem ártalmas, de ha egyszerre iszod meg az nem tud olyan hamar kiválasztódni a vesén keresztül és csak kering az véredben a folyadék ami megemeli a pulzust, a vérnyomást és terheli a szívet hiszen sokkal többe folyadékot kell magán átpumpálnia.

A vesére is ártalmas egyébként.

Inkább többször igyál keveset, mint ritkán sokat.

2011. márc. 17. 17:28
 8/13 anonim ***** válasza:

Itt az EGYSZERRE szón van a hangsúly. Nem az a kérdés lényege, hogy mennyi vizet igyon egy nap, hanem egy alkalommal árt-e a sok víz.

Én csak idős, falusi emberekre hallgatok. Azt mondták, bármilyen szomjas vagyok, egyszerre ne igyak egy vizespohárnál többet, mert túlterheli a szervezetet. Azt lehet, hogy iszom egy pohárral, 5-10 perc múlva a következőt, de mindig legyen szünet közötte.

Ők a határban, tűző napon dolgozásból merítettek tapasztalatot. Pontosan nem tudom, hogy szívet, vagy vesét mondta-e, csak elvették a számtól a vizesüveget, mikor elkezdtem sokat inni.

Én azóta betartom a tanácsukat. Bár megiszom 2,5-3 liter folyadékot egy nap alatt, de egyszerre soha nem sokat.

2011. márc. 17. 17:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Tényleg nagyon megterheli a szívet és a vesét is, ha valaki nagyon sokat iszik. Persze, ha sokat is izzad valaki, akkor többet kell inni.
2011. márc. 17. 17:39
 10/13 A kérdező kommentje:
köszi!
2011. márc. 17. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!