Ha sok vizet iszunk egyszerre az tényleg árt a szivnek?
bocs az offért de erre én is kíváncsi vagyok
nagyon sok vizet szoktam inni
Egy napon keresztül szépen eloszlatva nagy mennyiségű folyadék (kb max 4L, de ez folyadékveszteségtől is függ) sem ártalmas, de ha egyszerre iszod meg az nem tud olyan hamar kiválasztódni a vesén keresztül és csak kering az véredben a folyadék ami megemeli a pulzust, a vérnyomást és terheli a szívet hiszen sokkal többe folyadékot kell magán átpumpálnia.
A vesére is ártalmas egyébként.
Inkább többször igyál keveset, mint ritkán sokat.
Itt az EGYSZERRE szón van a hangsúly. Nem az a kérdés lényege, hogy mennyi vizet igyon egy nap, hanem egy alkalommal árt-e a sok víz.
Én csak idős, falusi emberekre hallgatok. Azt mondták, bármilyen szomjas vagyok, egyszerre ne igyak egy vizespohárnál többet, mert túlterheli a szervezetet. Azt lehet, hogy iszom egy pohárral, 5-10 perc múlva a következőt, de mindig legyen szünet közötte.
Ők a határban, tűző napon dolgozásból merítettek tapasztalatot. Pontosan nem tudom, hogy szívet, vagy vesét mondta-e, csak elvették a számtól a vizesüveget, mikor elkezdtem sokat inni.
Én azóta betartom a tanácsukat. Bár megiszom 2,5-3 liter folyadékot egy nap alatt, de egyszerre soha nem sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!