Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mennyit segítene, ha kevesebbe...

Mennyit segítene, ha kevesebbet szívnék?

Figyelt kérdés
Üdv! Napi olyan 10-11 szál saját magam által töltött cigit szívok. Átlagos dohányból, magas minőségü hüvelybe. Igazából kibirnám napi 4szállal is, ha nehezen de ki. Mennyivel javítana ez az egészségemen?
2010. dec. 9. 09:33
 1/10 anonim ***** válasza:

Ilyen hülye kérdést!

Ha kibírnád, akkor mért nem csak annyit szívsz???

Mondjuk akkor nem 50 éves korodban halsz bele, hanem csak 70. (Ez csak egy példa volt.)

2010. dec. 9. 09:43
 2/10 A kérdező kommentje:
Azért, mert úgy nem okoz tüneteket, ha 4 et szívnék elég feszült lennék egész nap. Rendes választ vártam, nem fröcsögést.
2010. dec. 9. 09:47
 3/10 anonim válasza:
100%
Nem tudom a választ, talán apránként kellene csökkentened, napról napra egy -egy szállal kevesebbet, úgy talán nem jönne ki a feszültség és ideg rajtad a megvonás miatt. Akkor lennél egészségesebb ha abba hagynád, könnyű ezt mondani..anyósom 55 évesen halt meg tüdőrákba napi egy dobozzal szívott 13 éves korától, viszont a volt tanárom életében nem cigizett és még a családjába se senki de ő is tüdőrákban halt meg. Nem hiszem ,hogy a dohányzás károsabb mint az, hogy feldolgozott kajákat zabálunk, tele rákkeltő ételfestékkel stb..de a kettő együtt az már tuti éveket vesz el az életből..na bocs, hogy hosszú lett, szóval szerintem csökkentsd vagyis próbáld meg de ne egyből, hanem fokozatosan.
2010. dec. 9. 10:07
 4/10 anonim válasza:
100%
ha csak napi 4 szálat szivsz akkor le tudsz szokni én napi 1 doboz söt nem is elég szerintem ugyanannyira ártalmas mintha többet szivnál
2010. dec. 9. 10:10
 5/10 A kérdező kommentje:
Szerintem is mind1 mennyi, kívéve extrém nagy mennyiségben. Hát megpróbálom, azért ha vkinek van vmi biztos forrása az egészségre vonatkozó hatásokról ha csökkentjük az adagot azt szivesen venném.
2010. dec. 9. 10:16
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha átállsz 4 szállra meg fogod szokni, és egy idő után már nem lesznek tünetek, így akár le is tudnál szokni.

Mind1 10 szálnál 4 is kevesebb, biztos, hogy kevésbé egézségkárosító.

2010. dec. 9. 10:48
 7/10 anonim ***** válasza:
51%

hát első válaszoló nagy hülyeséget írt a halállal kapcsolatban.:S

Mamámnak sajnos volt mellrákja. egyik nap beszélgetett a főorvossal, aki azt mondta neki, hogy a tüdőrákot nem feltétlen CSAK a cigi okozza, és nem jelenti azt, hogy ha valaki cigizik, akkor tüdőrákos is lesz, és abban fog meghalni!

Szóval azt mondta, hogy akkora de akkora baromság, hogy ha valaki tüdőrákos, azt rögtön a cigihez kötik, és hogy az miatt van. ez nem igaz!

Próbálkozz a 4 szállal, egy idő után lehet, hogy elég is lesz annyi, vagy még kevesebb!

22L

2010. dec. 9. 12:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Én nem értem, hogy mi ezen a kérdés. Ha kevesebb cigit szívsz, kevesebb füst jut a tüdődbe (ebben az esetben 60%-al), tehát kevesebb kátrány rakódik le. Ennyivel leszel "egészségesebb", illetve ennyivel kevésbé károsítod a szervezetedet. Persze, nem csak a cigi károsítja a tüdőt, ott a szmog, gázok, satöbbi, de ennyivel is tehermentesíted.
2010. dec. 10. 11:07
 9/10 anonim ***** válasza:

nem lesz 60%-kal "egészségesebb", ha napi 1-et szívna, az is már elég káros, de a 4 feltétlen jobb.

én folyamatosan csökkentettem az adagom, és ha nagyon kellett, ak rágyújtottam, soha nem kapartam a falat emiatt.

most tartok napi 2-3 szálnál, persze nem könnyű, de a lényeg, h nincsenek elvonási tüneteim. ami nagyon sokat tud dobni az adagcsökkentésben, h megajándékozod magad vmivel ha egy bizonyos mennyiséget szívsz csak.

2010. dec. 10. 14:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem érdemes! Inkább hagyd abba teljesen! Ehhez jóval több önfegyelem kell, és ráadásul még mindig a cigi foglya vagy... Én már közel 6 hete nem gyújtottam rá egyáltalán. Kísérleteztem én is hasonlóval, mint amit te itt leírtál, nem jött be. Rettentő feszültté tett, gyakorlatilag rosszabb, mint ha rendesen szívod, egyszerűen nem éri meg, és az egészségednek sem tesz igazán jót. Elolvastam Allen Carr könyvét, a neten ebookban meg lehet szerezni, de akár fizetni is érdemes érte... jó szívvel tudom ajánlani, sokat segített, és ez nem a hagyományos közelítés, meg fogsz lepődni, hogy mennyire más megvilágításba kerülnek a dolgok...
2011. jan. 8. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!