Édesanyám dohányzik, és nagyon sokat szív, majdnem napi
másfél dobozzal. Rám nem hallgat, h tegye le, vagy
legalább kevesebbet szívjon. Mit tehetnék az érdekében?
kérdezd meg tőle biztos jó-e évente olyan 370 000 forintot kidobni az ablakon.
2011. júl. 22. 17:35
2/16 A kérdező kommentje:
már sokat mondtam neki, h rengeteg pénz ez...de mondhatni, h nincs rá hatással :S
2011. júl. 22. 17:39
Van valami elektromos cigaretta, ami nem annyira káros. Valahol már hallottam róla.
2011. júl. 22. 17:52
ANYU TEDD LE VAGY ELMEGYEK A HÁZTÓL NEM NÉZEM VÉGIG AHOGY TÜDŐRÁKBAN MEGHALSZ PÁR ÉV MÚLVA
2011. júl. 22. 22:11
és mi a franc közöd van hozzá?
tudod mit, én meg azt mondom neked, hogy ne egyél többet. mér nem hallgatsz rám?
2011. júl. 23. 18:10
7/16 A kérdező kommentje:
talán azért, mert az evés az emberrel született adottság... a cigaretta, pedig nem életfeltétel. ha senki nem enne egy ember sem lenne a világon, de ha senki sem cigarettázna akkor viszont igen, és minden szebb lenne ezen a világon... ezen elgondolkodtál már?? -.- és lehet, h te nem családban nőttél fel, de én igen. lehet, h neked édesanyád nem szamít semmit, lehet, h téged az sem érdekelne, h milyen az egészségi állapota...engem viszont igen
Nagyon kedves vagy, hogy próbálod leszoktatni anyud. Bár szerintem rám hatással lenne saját gyermekem kérése, de nagyon nehéz dolog leszokni. Próbálj valami kompromisszumot kötni, mondjuk annyiszor 3 percet nyomkodd a lábát, ahány szállal kevesebbet szív. (Értsd: 5 szállal kevesebb = 5 x 3 = 15 perc jutalomnyomkodáás/simogatás). És segíts neki a leszokásban, menjetek el sokat sétálni (futni nem tudom mennyire tudna), mert én pl. mozgás után nem kívánom a cigit. Vagy ha semmi nem válik be, állítsd választás elé, hogy vagy Te, vagy a cigi... Elég morbid módszer, de ha szeret, akkor leteszi.
2011. júl. 24. 14:30
Kedves "mi a franc közöd van hozzá" válaszoló!
Talán csak annyi köze van hozzá, hogy ő fogja majd végignézni az Édesanyja haláltusáját. Főleg, ha már erősen köhög is. Szép egy szülő lehetsz Te is!
Egyébként nem tudom mit tehetnél. Igazából amíg ő nem állítja át az agyát, addig szerintem semmit.
2011. júl. 24. 15:29
Kedves aggódó fiú!
Én 5 éve dohányoztam keményen, amikor egyszer csak felismertem, hogy szenvedélybeteg vagyok! Beteg!
Igen! A dohányzás drog fogyasztása! A drog fogyasztása függőséget okoz! A függőség eredménye a szenvedélybetegség! Ezen csak anyukád változtathat, senki más! Neki kell eldöntenie, mi a fontos számára! Látni akaja e az unokáit?- kérdezd meg!
A leszokáshoz tudok tippeket adni, de ha nincs meg az Ő elhatározása, akkor nem fog menni...
2011. aug. 4. 18:43
Kapcsolódó kérdések: