Nem lehet valami bajom, hiánybetegségem, ha egész nap csak fehérjét eszek szinte?
Naggyából csak fehérjét eszek,zöldségeken kívül. Ez nem baj? Pl. mai menüm:
R:2tojás paprikával
E:100g sült sertéshús párolt brokkolival,főtt répával és kelbimbóval, savanyúkáposztával
U:1db sült csirkecomb
V:1tojás paprikával
Mivel diétázom,ezért nem eszek nagyon mást húson,tojáson és zöldségeken kívül. Néha halat, meg almát. 15/L
R:2tojás paprikával 150 kcal
E:100g sült sertéshús párolt brokkolival,főtt répával és kelbimbóval, savanyúkáposztával 300 kcal
U:1db sült csirkecomb 200 kcal
V:1tojás paprikával 100 kcal
összesen 750 kcal vagyis masszív koplalás fele sincs annak, amit súlytartáshoz ennie kéne egy normál testtömegű 15 éves lánynak, minimális mozgás mellett
Ha csaj addig eszel így ameddig dietazol addig nem. De a szenhidrat kell.
Es tenyleg nagyon keveset eszel.
Ez kb 50 gramm feherje.
Neked ketszer!! ennyi kene.
A kalóriákat nem fogom kiszámolni, főleg, hogy Te tudod, mennyi zsírt használsz, az sokat tud dobni az értékeken.
Az összetétel OK-nak tűnik (hús és hús között van minőségkülönbség, de ezt hagyjuk).
Valamiért nem tanítják az iskolákban és sehol, de a szénhidrát nem eszenciális tápanyag. Elvileg semmi bajod nem lesz tőle, ha közel 0 grammot eszel belőle naponta, de persze ez extrém dolog, én se csinálnám semmiképp, még fokozatosan se mennék napi 20-30g alá. Van, aki életmódszerűen csinálja, s láthatóan működik neki, az nem baj, én más vagyok.
De Te eszel szénhidrátot, a legjobb formában, zöldségként. Ez így korrekt.
Tudom, hogy sokan azt hiszik, hogy kora reggeltől (amikor amúgy pont gyenge az inzulinrezisztencia) szénhidrátbombákat kel tolni az energiához, mindenkinek, mindenképp, de ez nem igaz.
Viszont ha nagyon kevés szénhidrátot eszel, s nem igen rövid időszakról van szó, akkor muszáj sok zsírt enned, különben nem tudod összehozni a szükséges energiát. Nem viheted be a napi kalóriamennyiséged zömét fehérjéből, az túl sok fehérje vagy túl kevés napi kalória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!