A cukorbetegek alkoholt sem ihatnak egyáltalán?
A barátnőmről nem rég derült ki, hogy cukorbeteg, utál az egészről beszélni és nagyon nehezen viseli, bár sosem evett sok cukrot de ha jól tudom még a lisztes dolgokkal is vigyáznia kell és cukrász szeretne lenni.
Mindennap méregeti, hogy mit hogyan mennyit ehet.
De ha elmegyünk bulizni alkoholt sem ihat egyáltalán? Abba is sok cukor van
Hivatalosan nem, de nem hivatalosan ki lehet tapasztalni, hogy mihez mi kell, meg hogyan. Persze full részegre inni nagyon veszélyes, de most egy este 1-2 sör, vagy bor simán mehet, legalábbis nekem. Rágcsálok mellé valamit pl. ropi és beosztom időre a szénhidrátok miatt. Viszont nekem a rövid felborítja a cukorháztartást.
Tehát a lényeg: mindenkinek egyéni, kérdezd meg. De ha nemrég lett, még ki se tapasztalta.
Mindenki nehezen viseli az elejét, de egy idő után majd megszokja és már mérnie sem kell, tudni fogja hogyan kell és nem kell saját magát hibáztatnia, nem tehet róla, nem feltétlen függ össze a cukor fogyasztással.
Elvileg 1decit még ihat, de az sem ajánlott.
Kitartás neki is, és az egész családnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!