Mi a véleményetek a vízszűrő kancsókról? Mennyire váltak be? Milyen fajtát/márkát ajánlanátok? Vagy van jobb megoldás nem túl drágán?
A teák kioldódása a víz hőfokától függ nem a keménységétől.
A keménység azt jelenti hogy ha sokat áll valamiben víz, hamarabb lesz köves mert az oldott sók kioldódnak és megtámadják a fémet.
Ha kemény vizet iszol nem lesz semmi kövesedés mert az emberi testben nem áll a víz egyfolytában és egyéb szabályozó mechanizmusok is vannak a testben.
Szerintem tehát felesleges, de te tudod. Voltam olyan előadáson ahol a víz hormontartalmáról magyaráztak hülyeségeket hogy a nyugdíjasok megvegyék a fél milliós víztisztítókat amik kb. semmire sem jók, de mindenki döntse el mire költi a pénzét.
Igen erről én is hallottam, hogy gyógyszerszármazékok vannak a vízben meg ilyenek. Csak ez azért vicces mert aki emellett kardoskodik mit iszik? Kétlem, hogy az ásványvíz rendszeresen fogyasztva olyan nagyon egészséges lenne. Ha valaki egy minőségi forrásból hozza magának a vizet arra azt mondom, hogy oké. Ha ez is kiesik maradnak ez üdítők meg ilyenek. Tehát még mindig a csapvíz a legnormálisabb.
Viszont a teáknál nincs igazad, számít a keménység. Bár míg Ceylon és egyes más fajták határozottan kedvelik a kemény vizet addig a zöld vagy a fehér tea íze és tartalma leginkább lágy vízben tud kioldódni, kifejlődni. A kemény vízben több az ásványi anyag is és ezek reakcióba lépnek a teában valamelyik anyaggal / anyagokkal. Ezt magad is megnézheted egy minőségi teánál. Illetve egy lágyabb teánál (többszöri felöntés esetén) az ásványi anyagok íze fog dominálni és elnyomja a tea ízét. Nekünk ez furának, badarságnak tűnhet, hiszen nem olyan elterjedt nálunk a teázás kultusza, mint mondjuk Japánban, Kínában vagy akár Indiában. Azért köszönöm a választ, lehet, hogy ez a szűrő sem megoldás, csak kíváncsi voltam a tapasztalatokra / véleményekre mert most láttam ilyet először az egyik üzletben.
Az ásványvíz akkor jó ha a márka/összetétel azért váltogatva van bizonyos időnként, különben az oldott anyagok eltolódhatnak, szóval igen nem jó az sem. Én volt hogy ásv.vizet ittam, de mostanában csapvíz van mert erre telik.
Most hogy mondod, a zöld tényleg lassabban oldódik ki, de kioldódik egy idő után, szerintem. Ittam ízesebb és kevésbé ízes fajtát is de nem vagyok tea szakértő.
Ha valaki bebizonyítja a hormonos teóriát akkor oké (bár szerintem lebomlanak vagy a szennyvíztisztítóban semlegesítik őket), de én az előadásos értékesítőknek azt sem hiszem el amit kérdeznek.
A kancsókhoz sajna nem értek, de megértem, hogy lágyabb vizet szeretnél. Én is, de nekem eleve lágy víz kell a csapból, minden állandóan vízköves, a lágy víz hajmosásra, mosásra is sokkal alkalmasabb, ezt tapasztaltam már.
A csapvízre pedig mondhatnak bármit, egyes helyeken csapnivalóan rossz, képtelen lennék meginni, hacsak nem szomjaznék már kegyetlenül, de akkor is rossz lenne. S ez még akkor van, amikor nincs klórozva, mert akkor aztán végképp elszabadul a pokol. Óriási különbségek vannak íz tekintetében, a mi kis falunkon belül is...
Szerencsére a saját kutunk víze jó, csak roppant kemény (karsztvidéken mit várok, ugye). A vízszerelő azt mondja, van rá valami 120 ezres kütyü, ami működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!