Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egészségtelen a hús vajban sütve?

Egészségtelen a hús vajban sütve?

Figyelt kérdés
Jobb, ha zsiradék nélkül készítjük? És a tojás? Ti hogy szoktátok?
2014. szept. 29. 17:56
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem használok zsiradékot, de ha nagyon muszáj, akkor oliva- vagy kókuszolajat. Vajat, margarint, napraforgó olajat kb. 10 éve nem ettem. Jobb is így. Tojás? Rendszeresen keveset, a fehérjét unom magában, a sárgájában sok a zsír. Erre ügyelek a táplálkozásomban, ezért nem mindennapos nálunk a tojás. De heti 2db kb. van.
2014. szept. 29. 17:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem egészségtelen, csak nem kóser.
2014. szept. 29. 18:10
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem egészségtelen, de nem is jó. A vaj nagyon könnyen megég. Legegészségesebb, ha zsírban sütöd.
2014. szept. 29. 18:14
 4/9 anonim ***** válasza:

A tojás viszont a legegészségesebb ételünk. A C vitaminkivételével 16 fajta vitamint tartalmaz. Nem igaz, hogy emeli a koleszterin szintet.

Rendszeresen eszünk és használunk tojást.

2014. szept. 29. 18:15
 5/9 anonim ***** válasza:

A vajat másra használom, kávéba pl. remek, nem is gondoltam volna. No meg édességekhez, sütikhez. Bár benne sütve is jóízű lesz a cucc, néha az is előfordul, de inkább az olcsóbb és más szempontból is előnyösebb kókuszzsírt használom.

Zsiradék nélkül még a zsíros húsokat sem eszem meg, nekem azok úgy szárazak. Ugyanez igaz a tojásra.

2014. szept. 29. 18:29
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha vajon akarsz párolni (sütni) akkor használj margarint mert az kevesebb kalóriát tartalmaz. A vaj, tojássárga koleszterint tartalmaz ezért tartós és nagy mennyiségű fogyasztásuk egészségtelen.

Igen is emelik a koleszterin szintet, nem kéne egyes válaszolóknak erről marhaságot írnia hanem előbb el kéne olvasnia egy szakkönyvet.

Max. heti 2-3 tojássárga, a rejtettet is beleszámolva (pl. tészta tojás tartalma)

Tojás fehérjét viszont lehet fogyasztani korlátlanul.

A kókuszzsír pedig telített zsírsavakat tartalmaz (mint a sertés zsír, csak nincs benne koleszterin), ezért nem ajánlatos hiába van most nagy divatja

2014. szept. 29. 19:33
 7/9 anonim ***** válasza:

A kókuszzsír közepesen hosszú láncú zsírsavakat tartalmaz, nagyon jó kis cucc. Csak mert telítetlen, nem rossz :)

A tojássárgájával semmi baj nincs, én annyit eszem, amennyihez csak hozzájutok, bár ez mindössze napi pár darab. Rengetegen eszünk ennyit s elég sok hiányjelenség kialakulását megnehezítjük ezzel. A koleszterin fontos a szervezetnek, nemhiába gyárt állandóan egy csomót :D A tojássárgája koleszterin miatti boszorkányüldözése rég lecsengett, persze ez nem mindenkihez jutott el.

Margarint semmiképp, inkább természetes anyagokat. Az mire jó, hogy kevesebb benne a kalória? Akkor több kell, ha ugyanannyi zsírt akarunk szerezni belőle... A vaj mellé is önthetünk még egy csomó vizet, az legalább egészségesebb lesz, mint a margarin, habár vannak fenntartásaim az üzemi tejből készített vajjal is, főleg etikai, ízre jó szokott lenni.

2014. szept. 29. 22:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Abban a diétában ahol kell az MCT ott lehet alkalmazni a kókuszzsírt de egészséges táplálkozásnak beállítani a paleo őrület óta lehet.

Nem kell zsírral tömni a szervezetet, a csészés margarinok biztonságosak.

Most még oké, de majd megnézheted a koleszterin szinted pár év múlva (ez nem cseng le, mert tudoményosan bizonyított), rajta, akiknek kell egy infarktus, ahelyett hogy egészségesen élne, a szakemberek, orvosok előírása szerint és nem valami hókusz pókuszt követnének. De felőlem mindenki úgy hal meg ahogy akar.

2014. szept. 29. 22:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem kevés ember él olyan étrenden, ami 80%-ban zsír, jópár éve probléma nélkül :) Ami persze nem bizonyít sokat, de nem teszi valószínűvé, hogy a zsíros táplálkozás évek alatt gondokat okoz...

A margarinok hihetetlenül rosszak, már csak azért sem enném őket, persze ez ízlés dolga.

Szeretem azt csinálni, amit támogat a szervezetem, ami neki jó, amitől energikusabb vagyok (mások véleménye nagyságrendekkel kevesebbet számít). Nekem ez a zsírdús táplálkozás, de ha csak az ízeket nézzük, akkor sem élnék zsírszegényen, az nem élet egy magamfajta hedonistának (nyilván ez rám vonatkozik, simán lehet a szélnhidrátdús, zsírszegény táplálkozás a legmagasabb élvezet valaki más számára. én sokat tudok változni, de ennyit nem).

2014. szept. 29. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!