Egészségtelen a hús vajban sütve?
A tojás viszont a legegészségesebb ételünk. A C vitaminkivételével 16 fajta vitamint tartalmaz. Nem igaz, hogy emeli a koleszterin szintet.
Rendszeresen eszünk és használunk tojást.
A vajat másra használom, kávéba pl. remek, nem is gondoltam volna. No meg édességekhez, sütikhez. Bár benne sütve is jóízű lesz a cucc, néha az is előfordul, de inkább az olcsóbb és más szempontból is előnyösebb kókuszzsírt használom.
Zsiradék nélkül még a zsíros húsokat sem eszem meg, nekem azok úgy szárazak. Ugyanez igaz a tojásra.
Ha vajon akarsz párolni (sütni) akkor használj margarint mert az kevesebb kalóriát tartalmaz. A vaj, tojássárga koleszterint tartalmaz ezért tartós és nagy mennyiségű fogyasztásuk egészségtelen.
Igen is emelik a koleszterin szintet, nem kéne egyes válaszolóknak erről marhaságot írnia hanem előbb el kéne olvasnia egy szakkönyvet.
Max. heti 2-3 tojássárga, a rejtettet is beleszámolva (pl. tészta tojás tartalma)
Tojás fehérjét viszont lehet fogyasztani korlátlanul.
A kókuszzsír pedig telített zsírsavakat tartalmaz (mint a sertés zsír, csak nincs benne koleszterin), ezért nem ajánlatos hiába van most nagy divatja
A kókuszzsír közepesen hosszú láncú zsírsavakat tartalmaz, nagyon jó kis cucc. Csak mert telítetlen, nem rossz :)
A tojássárgájával semmi baj nincs, én annyit eszem, amennyihez csak hozzájutok, bár ez mindössze napi pár darab. Rengetegen eszünk ennyit s elég sok hiányjelenség kialakulását megnehezítjük ezzel. A koleszterin fontos a szervezetnek, nemhiába gyárt állandóan egy csomót :D A tojássárgája koleszterin miatti boszorkányüldözése rég lecsengett, persze ez nem mindenkihez jutott el.
Margarint semmiképp, inkább természetes anyagokat. Az mire jó, hogy kevesebb benne a kalória? Akkor több kell, ha ugyanannyi zsírt akarunk szerezni belőle... A vaj mellé is önthetünk még egy csomó vizet, az legalább egészségesebb lesz, mint a margarin, habár vannak fenntartásaim az üzemi tejből készített vajjal is, főleg etikai, ízre jó szokott lenni.
Abban a diétában ahol kell az MCT ott lehet alkalmazni a kókuszzsírt de egészséges táplálkozásnak beállítani a paleo őrület óta lehet.
Nem kell zsírral tömni a szervezetet, a csészés margarinok biztonságosak.
Most még oké, de majd megnézheted a koleszterin szinted pár év múlva (ez nem cseng le, mert tudoményosan bizonyított), rajta, akiknek kell egy infarktus, ahelyett hogy egészségesen élne, a szakemberek, orvosok előírása szerint és nem valami hókusz pókuszt követnének. De felőlem mindenki úgy hal meg ahogy akar.
Nem kevés ember él olyan étrenden, ami 80%-ban zsír, jópár éve probléma nélkül :) Ami persze nem bizonyít sokat, de nem teszi valószínűvé, hogy a zsíros táplálkozás évek alatt gondokat okoz...
A margarinok hihetetlenül rosszak, már csak azért sem enném őket, persze ez ízlés dolga.
Szeretem azt csinálni, amit támogat a szervezetem, ami neki jó, amitől energikusabb vagyok (mások véleménye nagyságrendekkel kevesebbet számít). Nekem ez a zsírdús táplálkozás, de ha csak az ízeket nézzük, akkor sem élnék zsírszegényen, az nem élet egy magamfajta hedonistának (nyilván ez rám vonatkozik, simán lehet a szélnhidrátdús, zsírszegény táplálkozás a legmagasabb élvezet valaki más számára. én sokat tudok változni, de ennyit nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!