Egy 17 éves srác, igénybe vehet Paleo-diétát?
Miért ne szabadna? Nehezebb elrontani, mint a normál étkezést, de persze azért simán ehetsz kiegyensúlyozatlanul úgy is.
Mindent be tudsz vinni, amire a testednek szüksége van s kizársz pár nem előnyös csoportot.
Engem nem tett egészségesebbé, bár előtte se volt bajom. Energia terén nekem a sok zsír, viszonylag kevés szénhidrát jön be (amit mondjuk sok paleós csinál, én eleinte sok szénhidrátot ettem és a fogyásom miatt csökkentettem), de a paleós energiaszintem kutyagumi volt a ketogénhez képest :P
De ez csak az én étrendem és az én testem, paleo és paleo, keto és keto között óriási különbség lehet.
A fogyókúrás témakörben van paleo altémakör, ott találkozhatsz paleósokkal és persze antipaleósokkal is.
Szerintem találd meg a saját étrendedet, amivel jól érzed magad, ne kövess másokat. Kipróbálhatod a paleót, de nem kell tipikusan csinálnod. Vagy "blogosan". Komolyan, már nekem sok, hogy a paleo blogok zöme a sütikről szól... Pedig nekem igazán nincs bajom a sütikkel. De azért nem azon kell élni, még akkor sem, ha az ember pl. nem eszik húst.
Persze, hogy szabad! Barcsak en is akkor kezdtem volna.
A vitiligorol van egy cikk a Paleolit magazin talan masodik lapszamaban. Szerintem azert csodat ne varj a paleotol. A kesobbi egeszsegedre jo hatassal lesz, viszont hogy helyrehozza-e az eddigieket, az mas kerdes. Amugy, mint mindent, ezt is esszel kell csinalni! Olvass alaposan utana, tapasztald ki, hogy neked mi a jo es etkezz, elj ugy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!