Az ilyen 1,5 literes energia italok mennyire károsak, ha egy nap alatt megiszom? Heti egyszer csak.
Figyelt kérdés
2014. aug. 29. 13:46
1/12 anonim válasza:
Ha nem kevered alkohollal, akkor nem káros.
2/12 anonim válasza:
1,5 literes? Ezeket inkább 2 dl-es kiszerelésben árulják. Hát az biztos, hogy nem egészséges, de azt gondolom te is tudod. Eszembe sem jutna ekkora mennyiséget meginni belőle és sok értelmét sem látom. Alkohollal pedig semmiképpen se keverd.
3/12 anonim válasza:
Ezekből egy kis dobozzal sem egészséges inni, nemhogy másfél litert egy nap alatt. Nézd meg az összetevőket, nem sok természetes dolog van benne.
4/12 anonim válasza:
az csak egy dolog, hogy tele van egészségtelen összetevőkkel, aromák, színezék, stb., mert ez szinte bármelyik üdítőitalról elmondható, viszont az energiaitalban koffein és taurin is van, ami felpörget és terheli a szívedet, éppen ezért kifejezetten káros alkohollal együtt fogyasztani, nagyon komoly baj is lehet belőle.
5/12 anonim válasza:
Szerintem nem tesz jót ennyit egy nap alatt meginni. Én csak indokolt esetben iszom ilyeneket, de jóval kevesebbet, ha nagyon-nagyon indokolt, apránként egy nap fél liter (akkor át is öntöm csavaros üvegbe), de ez tényleg a max, és nem szoktam rendszeresen.
6/12 anonim válasza:
Iszonyú módon megterheli a keringési rendszeredet, főleg ha érzékenyebb vagy rá, és 100 felett kezdesz tekerni tőle. Viszont hosszabb távon lesznek maximum következményei, hacsak nincs valami rejtett szívritmuszavarod.
7/12 anonim válasza:
Én azt nem értem, hogy miért kell ilyeneket inni? Az ember szervezete rohadtul nem erre van ráállva, és nem értem miért kell mérgezni magad. Én 1 dl-t se tudnék meginni belőle, mert számomra nem is finom. Ráadásul, ahogy az előttem szólók is elmondták, hogy milyen káros hatású. Szerintem hetente egyszer ilyen mennyiség nagyon gáz. Azt mondanád, hogy félévente fél liter, akkor oké, de ez, amit leírtál, nagyon rossz hatással lenne a szervezetedre.
8/12 anonim válasza:
Én legutóbb akkor ittam energiaitalt, amikor külföldre utaztam vonattal, és nem sok lehetőségem volt aludni 3 nap alatt (utazással együtt) még februárban. Egyébként engem pisiltet, teljesen mindegy, melyik gyártó terméke, szóval ha sokat innék, állandóan a WC-re járnék, az meg nem hiányzik, szóval egyébként én nem iszom ilyeneket, csak ilyen spéci esetben.
Te miért szeretnél ilyeneket rendszeresen fogyasztani?
9/12 A kérdező kommentje:
Mert ízlik,ha tudtok olyan italt aminek ugyanolyan vagy majdnem ugyanolyan az íze akkor azt innám.
2014. aug. 29. 20:48
10/12 anonim válasza:
4-es: taurin a Magyarországon kapható energiaitalokban évek óta nincsen (inozit van helyett de az sz.rt se ér), a gagyibbakban, mint amilyen ez a másfél literes csoda lehet, korábban sem volt. Úgyhogy vlsz csak koffein van benne, bár az igaz hogy azt sem feltétlenül érdemes literszám vedelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!