Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek mikor kell enni?

Szerintetek mikor kell enni?

Figyelt kérdés
Amikor éhesek vagyunk, vagy mindig meghatározott időpontokban függetlenül attól hogy van-e étvágyunk, éhesek vagyunk-e stb? Úgy értem reggel felkelés után, aztán 10 órakor, 12 és 1 óra között, majd este 8-kor és máskor semmit.

2014. aug. 24. 13:00
 1/10 anonim ***** válasza:

Sokszor az ember nem is igazából éhez (pszichikai éhség), hanem csak szomjas. Ha én éhes vagyok, mindig iszok egy bögre vizet, várok 10 percet, és ha még mindig éhezem, akkor eszem.

Mondjuk a legegészségesebb az volna, naponta sokszor, kis adagot eszünk. Így nincs éhségérzet sem.

2014. aug. 24. 13:04
 2/10 anonim ***** válasza:
50%
Ha éhes vagy
2014. aug. 24. 13:05
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha nincs semmi étkezési zavarod, nincs gond a súlyoddal, egészségeddel, akkor egyél, amikor éhes vagy.

De van, aki nem érzi, hogy mikor éhes, csak úgy eszik össze-vissza. Vagy muszáj pl. betegség miatt meghatározott időpontokban ennie. Illetve, akinek diétáznia kell, annak is jobb, ha van egy napirend az étkezésre is, és aszerint eszik.

2014. aug. 24. 13:21
 4/10 anonim ***** válasza:
Amikor igazán, tartósan éhes vagy. Szerintem a legtöbben, pusztán élvezetből túl sokat eszünk. Nem lenne ennyire szükségünk.
2014. aug. 24. 13:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Én akkor szoktam, amikor megéhezem, soha nem órára eszem, de általában már beállt a szervezetem bizonyos időszakokra, így túl nagy eltérések nincsenek az étkezési időpontjaimban.
2014. aug. 24. 13:42
 6/10 anonim ***** válasza:

Leszámítva azt, amikor a delikvensnek gondot vannak az éhségérzetével... Pl. a tinilány előadja, hogy ő remekül jóllakik napi 500 kalóriával (sikeres önszuggesztió)...

Amikor éhesek vagyunk. Hogy mikor vagyunk éhesek, abban azért nagy szerepe van az étkezésünknek... S egyénfüggő is.

Kinek ez jó, kinek az.

Hozzám pl. majdnem teljesen passzol a ketogén diéta, namármost ez azt jelenti, hogy 2-3 alkalomnál semmiképpen nem eszem többet, mert nem kell. De amikor máshogy ettem, akkor is ritkán laktam jól egyszerre 800 kalória alatt, amiből eléggé látszik, hogy túl sok evéssel necces lett volna fogyni (az nem úgy megy, hogy ha gyakrabban eszem, akkor piciket. nálam nem).

Ketogénben még sokkal egyszerűbb, a zsír remekül laktat és ha a testnek energia kell, ott a tárolt zsír, ami a hormonszintek miatt jól hozzáférhető és a test már zsírból szerzi az energiát, nem szénhidrátból. Az izmok sincsenek veszélyben, ha normálisan eszik az ember (de ehhez nem kell napi sok evés)... Teljesen kényelmes, ha valaki bírja a szabályait.

2014. aug. 24. 14:15
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkor fogytam a legtöbbet és éreztem magam a legjobban (volt rendszeres kaka), amikor 2 óránként ettem.
2014. aug. 24. 14:33
 8/10 anonim ***** válasza:
42%

A táplálás az emberi élet alapfeltétele, a létezésünk óta ezt a célt szolgálja.

Mindkét véglet, az éheztetés, illetve a túlevés, ellentmondanak a célnak és negatív eredményt generálnak. Az egyik véglet adott típusú betegségeket szül, energiahiányt okoz, pszichés gondokat, stb. , míg a másik véglet hasonló következményekkel jár, csak más típusú problémákkal.

Az embernek azt kell megértenie, hogy a szervezete nem véletlenül reagál adott módon bizonyos folyamatokra/szokásokra, hanem mindennek jelentősége van.

A problémákat nem eszeveszett módszerekkel és technikákkal kell " megoldani " , hanem főként egy holisztikus ráeszméléssel a saját életünkre.

Mire mutat valójában adott jel az életünkben ? Természetünk és gondolkozásunk - melyik mivoltából fakad az adott probléma ? Ha elhíztunk vagy elgyengültünk, az mire utal ránk nézve ? Milyen üzenetet sugall a személyünkre nézve a testünkkel kapcsolatos panasz ?

Az ironikus kérdés, amely szemlélteti mechanizált és merev világképünket és létformánkat az az, hogy már azt sem tudjuk mikor kell ennünk.

Egyáltalán kell ennünk ? Miért ? Mit teszünk érte ? Mit teszünk vele ? Miért éltetjük magunkat ? Illetve miért tömjük akár feleslegesen magunkat ?

Az értelem által vezérelt életben hiszek, úgymint táplálkozás, úgymint minden más terén.

Ha elhisszük azt, hogy holmi áltudósok és médiák diktálják nekünk az órát, az időtartamot, az összetételt és az éhséget, akkor még nagyon sokat kell fejlődjünk a felfogásunk.

2014. aug. 24. 15:15
 9/10 A kérdező kommentje:

Én a napi kis adagokat támogatom, de csak suliidőben tudom megvalósítani. A kis adagokat kb ugyan akkor eszem, mivel a szünetek alap ugyan úgy vannak, aztán meg szépen kijön a vacsora kicsivel lefekvés előttre ami szintén mindig ugyan az az időpont.

Ilyenkor szünetekben viszont kénytelen vagyok követni a szüleim által beosztott étrendet, a kérdésemben említett időpontokban kell ennem és azt amit épp kijelöltek. Nincs semmi egészségügyi ok ami miatt ezt kéne tennem, de szerintük délben kell ebédelni mert akkor KELL stb, és ha nem akkor eszek, az nem jó és el fogok hízni. Igaz hogy így esténként nem tudok aludni mert korog a gyomrom, és délben még bőven nem vagyok éhes és semmi étvágyam, de dél van és kész, enni kell.

2014. aug. 24. 21:21
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez viszont nem jó, kérdező :( Miért híznál el, ha nem pont délben eszel? Ebben semmi logika. S miért nem ehetsz este úgy, hogy ne korgó gyomorral aludj el? Részvétem :( Én kifejezetten az igény szerinti táplálást alkalmazom önmagamra, de már otthon sem kényszerítettek evésre, ha nem akartam s nem akadályoztak meg egy utóvacsorában sem.

De ha iskolaidőben többször eszel és nem hízol el, az nem győzi meg a szüleidet?

2014. aug. 24. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!