Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Újra nem tudok rendesen enni,...

Újra nem tudok rendesen enni, ez mi?

Figyelt kérdés
Kb 1 hónapja is volt így, hogy alig bírtam enni, és ha ettem akkor utána émelygett, fájt a gyomrom egy ideje, utána jó volt 2hétig, most újra ez a helyzet. Meg fogok halni ? ...
2014. aug. 19. 12:46
 1/6 anonim ***** válasza:

A gyomorfájásnak több oka is lehet. Ezek közül a leggyakoribbak: étel intolerancia, reflux, rendszertelen étkezés, stressz, vírus, baktérium. de akár epefájdalom is kisugározhat.

Sokszor már az életmód és táplálkozás változtatásával is javulhat a dolog. Napi bőséges folyadékfogyasztás (25 kg testsúlyonként 1 liter), egyes teafélék (kamilla - nyugtat, ánizs - görcsoldó, zsálya - baciölő), egyes gyömülcsök (banán, papaya), élőflőrás joghurt (de: minden más tejtermék csak ront). Kifejezetten jót tesz az emésztőrendszernek a zabkása (kíméletesen tisztít, nem kerül sokba, abszolut egészséges és finom, lassan lebomló szénhidrátot tartalmaz).

Aztán a meleg vizes fürdőt és alapos pihenést, meditálást és jógát tudok még javasolni ha a stressz az oka, de akutan a meleg mindenképp jót tesz.

2014. aug. 19. 13:33
 2/6 A kérdező kommentje:
és mi van ha daganat? nagyon parázok ettől, csak orvos most nincs egy darabig ünnep miatt, 2éve volt agydaganatom azóta ha beteg vagyok mindig nagyon félek
2014. aug. 19. 13:35
 3/6 anonim ***** válasza:

1-es vagyok ismét.

Egyébként mit jelent az, hogy "egy ideje" fájt? Más tüneteid vannak -e? (Láz, széklet-változás, puffadás, fogyás, büfi, nyelészavar stb?) Szedsz esetleg valamilyen gyógyszert?

Nagyon kevés tünetet írtál le, de ezek alapján szerintem az evési szokásaidon mindenképp kellene változtatnod, a gyomor-és bélrendszer mozgását ösztönöznöd. Ja és a mozgás is segít, mert beindítja az emésztőrendszert. Nem akarok önjelölt orvosnak tűnni, de ha arról van szó, amire gondolok, akkor ez egy népbetegség és egy kis odafigyeléssel kordában tudod tartani.

Persze, ha nem múlnak a tünetek, akkor lehet gyógyszerrel kell kezelni, esetleg szervi megbetegedés is állhat a háttérben. De nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni.

2014. aug. 19. 14:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha ennyire parázol, akkor menj el dokihoz, már csak megnyugtatás-képpen is. Addig meg ne stresszelj, mert attól tuti hogy csak jobban fáj.

(1)

2014. aug. 19. 14:03
 5/6 A kérdező kommentje:
nincs láz semmi, anyagcserém gyors, minden nap van wc, valamikor 2-3x is.
2014. aug. 19. 14:19
 6/6 A kérdező kommentje:
szerintem még nem fogytam jelentőset , mert még mindig jó a formám külsőre
2014. aug. 19. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!