Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A barátnőm bevallotta, hogy...

A barátnőm bevallotta, hogy hánytatja magát, mit tegyek vele?

Figyelt kérdés
16/L nagyon önbizalomhiányos,régebben télleg kövér volt de azóta már lefogyott és teljesen normálisan néz ki.Sok fiúnak tetszik.Mégis csúnyának és kövérnek látja magát ,úgy érzi,hogy mindenki gusztustalannak találja.Drasztikus fogyókúrába kezdett és bevallotta h az utóbbi időben hánytatja magát.
2010. jan. 8. 16:37
1 2
 11/15 anonim válasza:
100%

Teljesen mindegy, mit mondasz neki, mivel ijesztgeted, racionális érvek nem fogják meggyőzni. Teljesen torz az önképe, és torzan látja az egész világot. Számára most minden csak arról szól, hogy kövér. Azért nincs pasija, azért pikkel rá a tanár, azért nem állnak meg az autók a zebránál, azért nem köszönnek neki vissza, mert ő kövér, és mindenki undorodik tőle. Ezt ő így észleli, meg van győződve arról, hogy ez a valóság. És ha ez a valóság... Te se hinnéd el, ha körülötted mindenki azt mondaná, hogy sárkányok repkednek az égen, mert Te nem látod, és Te csak a saját szemednek hiszel. Ez is így működik.

Az egyetlen megoldás, hogy valahogy el kell rángatni egy pszichiáterhez (és nem pszichológushoz, mert ő is csak továbbküldené) minél előbb. Ha rád nem hallgat, "be kell köpnöd" a szüleinek. Emiatt eleinte biztos nagyon fog Rád haragudni, de hosszú távon még megmentheted az egészségét, amiért később biztos hálás lesz.

Nem mondom, hogy nem lehet önerőből kijönni a bulimiából, de csak a nagyon ritka és nagyon szerencsés esetekben. Ha fontos Neked, akkor ne bízd őt a szerencsére.

Remélem sikerül jó útra terelni a barátnőd, mindenesetre jó, hogy mellette állsz.

2010. jan. 9. 12:14
 12/15 anonim ***** válasza:

Sztem pszichiaterhez csak akkor vidd ha mar tenyleg nagyon nagy a baj!!!

nekem is van egy ilyen ismerosom..aki hanytatta magat.. o is 16/L. s egyedul en tudtam rola....de egy ev utan leallt vele...s nem kellett se doki hozza se semmi...magatol....

2010. jan. 10. 21:00
 13/15 anonim ***** válasza:
Én nagyon sajnálom azokat a fiatal lányokat, akik hánytatással akarnak megszabadulni a felesleges kilóiktól.Én most káromkodni fogok: - a fene ezt a nagy soványsági árhullámot, mert ugye az a menő akinek zörögnek a csontjai, kiáll az oldalbordája, a medencecsontja, a mellei meg belapulnak. Úgy néznek ki mint az Indiai szenttehenek. (Bocs)Na és mi lesz a következménye felborul a hormonháztartás, nem jön meg a menstruáció, vagy csak egy évben egyszer. Miért jó ez, miért kell ez. Igenis emberek vagyunk, és genetikailag sem vagyunk egyformák. Van aki még az ásványvíztől is hízik, mások meg ehetnek akármennyit mégis vékonyak maradnak. Kell a kondi, mert nem lesz ellenálló a szervezet, na nem azt mondom hogy mértéktelenül együnk, de azért figyeljünk oda a táplálkozásunkra és akkor meg tudjuk tartani az egyensúlyt. Na és mi jön még az önértékelési zavar, ha már öt kilóval több, akkor már az 100 kilónak számít a tévhitük szerint. A lányom lehetett 16 éves bevette a fejébe, hogy ő kövér, hiába beszéltem hogy nem, de ő nem evett. Egyszer egy reggel oda készítettem neki minden finomságot az asztalra, és hívtam reggelizni. De láttam milyen elesett és sápadt. Leült az asztalhoz és elájult. Na akkor leültem mellé és nagyon de nagyon elbeszélgettem vele. Figyeltem a táplálkozását, reggeli, ebéd, vacsora. sőt még uzsi az iskolába. Szépen visszatért a helyes táplálkozásra. Azóta is hálás nekem hogy nem engedtem tovább a lejtőn, hanem segítettem neki kilábalni ebből a hülye helyzetből.
2010. jan. 10. 22:33
 14/15 anonim ***** válasza:

Tény hogy naponta a világon több ezren halnak bele a bulímiába vagy a nem evésbe. Tény hogy a fiúk is hánytatják magukat, nem tudom miért csk a lányokról kell állandóan beszélni, igaz most a barőátnődről van szó, der hidjétek el sok fiú van aki kétségbeesve titokban hánytatja magát.

A barátnődnek mutass meg kész tényeket amiket orvosok írnak a neten! Hogy mik a következményei a bulímiának. Egyből le fog vele állni vele ez 100%! Ő sem akar kínok kínjával meghalni, hogy infúzióra kössék...

2010. jan. 11. 12:47
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Vedd rá, hogy kérjen orvosi segítséget. Én is voltam bulémiás, nagyon nehezen hagytam abba :( Menjetek együtt.
2010. jan. 11. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!