Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Cukor helyett még is mit...

Cukor helyett még is mit vegyek ami nem hizlal?

Figyelt kérdés
Olvastam a gyümölcs cukorról is de azt se ajánlják.Mézet nem tehetek a reggeli kávémba :D Mit használjak ami nem okoz hízást, és egészséges, és mindenbe tudom használni?

2014. júl. 10. 12:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Én gyümölcs cukrot használtam szinte egy évig,persze egészséges étrend és torna,így fogytam 10 kilót.A kávét nálunk a család mézzel issza,senkinek sem fura.
2014. júl. 10. 12:37
 2/9 anonim ***** válasza:

Miért ne tehetnél mézet? Az az egyetlen természetes édesítőszer, ami egészséges.

A kávéba való mennyiség meg nem is hizlal.

2014. júl. 10. 12:39
 3/9 anonim ***** válasza:
párszor én is ittam a kávémat mézzel. finom volt úgy is nem volt furcsa íze.
2014. júl. 10. 12:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Eritrit. Drága, de nulla kalóriás, nem fosat, és a kávédhoz kiváló lesz.
2014. júl. 10. 12:40
 5/9 anonim ***** válasza:

A gyümölcscukor (glükóz) is cukor, monoszacharid, tehát egyszerű szénhidrát. A répacukor, amit kristálycukorként ismerünk, diszacharid, két glükózegységből áll. Ezért a glükóz is hízlal.

Sok féle édesítőszer van, ezek között sok van, ami hosszú távon állítólag károsítja a májat. Szerintem az a legjobb, ha eszel cukrot (akkor is inkább természetes forrásból, pl. a méz tényleg nagyon jó, ahogy írták is előttem, sokféle enzim és vitamin is található benne) csak mértékkel, keveset egyél, utána próbáld a bevitt kalóriát feldolgozni (agytorna, tanulás, sport, séta, bicikizés...).

A legjobb, ha reggel és délben fogyasztasz cukros és szénhidrátdús ételeket, amik az egész napi tevékenységhez lendületet adnak, este pedig szénhidrátszegény és fehérjedús tápanyag javasolt.

2014. júl. 10. 12:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Eritritolt.

Természetes édesítőszer 0 ch 0 kalória.

2014. júl. 10. 13:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Kávéba (és szinte mindenbe) a méz a legfinomabb, ha engem kérdezel, de kókuszcukorral is finom, ittam már xillittel és eritrittel is :) Ma pedig diós-mandulás kókusztejjel ittam, cukor nélkül. Most kezdek egy ketogén korszakot (olyankor a zöldség és az olajos mag lazán kimeríti a napi 30g-os szénhidrátlimitet, így holmi cukornak esélye sincs) s elfogyott az eritritem, még jó, hogy a testnek nem szükséges a cukor, az édesszájúságomat pedig úgyis ideje csökkenteni :P

De alapvetően a fentieket használom (lehetőleg oly pici mértékben, hogy ne számítson szinte semmit), mikor melyik alkalmasabb. Gyümölcsös dolgoknál a stevia is játszhat (akkor is óvatosan, nálunk xillittel keverve, másba pedig semmiként, mert falnak megyek a mellékízétől, amit én minden formájában nagyon érzek, egyre inkább).

A párom többnyire xillitezi a kakaós rizseit, a gyümölcsrizseihez pedig xillit+steviát használ. Nála az eritrit értelmetlen, hiszen a szénhidrátbevitelének már mindegy, s a xillit finomabb és édesebb s kb. ugyanannyiba kerül. S a xillit is sokkal alacsonyabb szénhidráttartalmú, mint a cukor s fogaknak is jót tesz (a fogkrémünkben is az van, nem fluorid :P).

2014. júl. 10. 13:54
 8/9 A kérdező kommentje:
a mézről is olvastam,hogy nem hizlal valaki meg kijelenti teljes valósággal,hogy igen is hizlal.Én már nem tudom eldönteni mi a jó :D
2014. júl. 10. 14:14
 9/9 anonim ***** válasza:

1. a méz is hizlal!!! Emeli a vérzsír szintet, magyarán megy a depózsírba (ami a hasadon/combodon/máshol meglátszódik). Amellett viszont nem kell a tiltott édesítők listájára tenni, mivel télen teába nagyon ajánlott, hiszen antibakteriális hatású. És egyébként is egyszer egy hóban ha épp megeszel/ megiszol valamit kevés mézzel, az még nem a világ vége. Mindenesetre egy fogyós diétát mézre alapozni nem szerencsés.

2. Én személy szerint a Steviát ajánlom mindenkinek. Tény hogy drága, de teljesen természetes (ellentétben az eritriollal), nem okoz hasmenést se.

2014. júl. 10. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!