Milyen ételekben van vas? Alacsony a vasam.

Te életed, Te vasszinted.
Én gyerekkoromban voltam finnyás. Abszolút, hogy én cupákokat meg pacalt egyek? Aztán rájöttem hogy az is csak étel, ráadásul tej és gluténmentes úgyhogy nekem jó..
Te meg egyél olajos magokat, zöldségeket és erdei gyümölcsöket. Kerüld az ásványi anyagok felszívódását gátló gabonákat.

Teljesen szolidan reagál ahhoz képest, hogy májat akarnak etetni vele, amit utál. Gyk szinten roppant türelmes ember :) S egész kultúráltan, bár a végén enyhén türelmetlenül reagált, amit meg tudok érteni.
Táplálkozás terén elég sok lehetőségünk van, nem dől össze a világ, ha kihagyunk egypár táplálékcsoportot, csak a maradékból össze tudjon jönni az, ami kell nekünk.
Én sem ennék májat vagy egyéb húst, maximum minőségi házit/vadat, de azt se minden héten. Van ilyen. Felesleges küzdeni ellene, az csak rontana a helyzeten.
Igaz, a vasammal nincs baj, de ha lenne, akkor se ennék olyat, amit utálok s ezt elég természetesnek érzem.

Te összeszeded máshonnan, és nem üríted ki a testedből gabonákkal.
Nézd meg a kérdező reakcióját. Mert az le lett írva, hogy májon (vagy akár húson) kívül honnan juthat vashoz, és hogyan NE gátolja meg a felszívódását. Pont úgy tűnik mint akit érdekeltek is a segítő válaszok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!