Mit gondoltok az emberekre erőltetett egészséges ennivalókról?
Én ezektől még éhesebb vagyok. Párolt rizs, párolt burgonya, semmi ízű hús, víz ízű levesek. Mindenféle zöldségeket egybe löknek, víz ízű.
A só, a zsír, a cukor adja meg az ételek ízét. Ezektől az anyagoktól érzi úgy a gyomor, hogy tele van, hogy jól van lakva. Nem ilyen kis "egészséges" párolt nyámnyila ennivalóktól.
Azzal én sem értek egyet, hogy már semmi sem egészséges és teljesen ki akarnak zárni bizonyos élelmiszer típusokat.
Viszont simán jól lehet lakni zöldséggel is. Én sem gondoltam volna, de kipróbáltam és sikerült :) A húsnak sem kell semmi ízűnek lenni, senki sem tiltja a fűszerezést, csak a túlzott sózás nem tesz jót, de azon kívül még nagyon sok fűszer van. Párolt ételeket is ugyanúgy lehet fűszerezni.
Rám aztán senki sem erőltet semmit :) Viszont szabad akaratomból zártam ki ételcsoportokat, nekem így nagyon jó.
A magas zsírbevitel számomra alap, totál nekem való, amúgyis fogyni akarok, ami szénhidrátra alapozva számomra esélytelen.
A zöldség érdekes dolog, mert még zsírral együtt sem lakom vele jól, az esetek döntő többségében. Próbáltam, nem megy, nekem más is kell, tojás, olajos mag... Viszont rengeteg zöldséget eszem, mert finom. Csak nem párolva vagy magában főzve... (némelyik úgy is az, de azért 1-2 falat után nagy a hiányérzet. nyersen OK, csak ne salátaként, illetve ha mégis, akkor sok sült hagymával és havi 1-2 alkalomnál nem többször)
Nem vagyunk egyformák. Azt mindenképpen bajnak tartom, ha mindenkire ugyanazt akarják erőltetni. S vannak ilyen agymenések, mint a tojás- vagy zsírfóbia...
A betegségipar nyomatja az 'egészséges' kajákat a dietetikusok és orvosok közvetítésével. Mit gondolok?
Van egy segglyukam, pont olyan hogy jól odafér a nyelvük ha pucsítok, ezt gondolom :D
Én zöldségeket eszem sós, zsíros hússal, hallal, tojással. Amúgy. Ízes, laktató. De igencsak szeretem a gyümölcsöket is.
Rizst csak akkor eszem ha ezek nincsenek, olcsó meg sz.ar, de edzés mellett kell az energia, a hús viszont drága :D
Eü dolgozóként ezt ostoba túlszabályozásnak tartom. Nekünk azt tanították, hogy két egészségtelen élelmiszer létezik: a romlott, és a mérgező anyaggal szennyezett.
Egy élelmiszer sem egészségesebb a másiknál, ha ez a kettő kizárható.
Az étrendünk viszont lehet egészséges vagy egészségtelen , de az már a megevett ételben levő élelmiszerek arányától, a fogyasztás gyakoriságától, és a megevett mennyiségtől függ.
Tehát az étrendet! kb 2 hétnyi szakaszában kell megnézni, és az lehet egészséges szalonnával, de egészségtelen salátával is.
Az egészségügyi dolgozóknak az ad munkát, hogy a lakosság keményítő- tej- és gluténevő (persze rontanak a helyzeten mással is) és így eleve krónikus betegségekre vannak ítélve, hiába nem romlott kaját esznek.
Az alap élelmiszerük alapjáraton is mérgező, csak kis mértékben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!